Här kan du få ersättning

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Skoterspår i snön
SKOTERSKADOR. Lars Fällman i Umeå skrev till SKOGEN apropå artikeln om snöskoterkörning som orsakar skador på skogsplantor i förra numret.

Han har liknande erfarenheter från ett av sina skiften, i Arvidsjaur, och ett budskap till SKOGENs läsare: Det går att få ersättning – från Trafikförsäkringsföreningen (TFF).

Annons
Annons

I samband med att Norra skogs­ägarnas tidning intervjuade Lars om hans erfarenheter framkom att skoterskador klassas på samma sätt som parkeringsskador orsakade av någon okänd.
– Om det är ett okänt fordon som orsakat skada på din egendom ska du polisanmäla det, sedan anmäla det till oss, skicka in bilder på skadorna samt uppskatta vad skadorna kostat, sa Britt-Marie Karlsson, skadereglerare på TFF, till Norra skogsmagasinet 2018.

Om man kan visa på att skadorna har orsakats av ett fordon finns stor chans till ersättning, enligt henne.
Det kände inte ens Lars Fällmans eget försäkringsbolag till.

SKOGEN 4/2020

 

 

Publicerad:
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Annons
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons