Här är nya skogsbibeln

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Bokrecension
Gunnar Wetterberg
Vart är vi på väg? Till skogs? Gunnar Wetterberg syns snart i tv:s På spåret och hoppas kanske lite extra på skogsrelaterade frågor. Foto: Nille Leander
NY BOK. En lustfylld och flyhänt författad skogsbruksbibel. Så tycker SKOGEN om boken ”Träd – en vandring i den svenska skogen” av Gunnar Wetterberg. 

Gunnar Wetterberg är historiker, författare och debattör och känd från tv genom Fråga Lund och snart även På spåret. Han har skrivit mer än tjugo böcker med tyngdpunkt på historia och samhällsekonomi och mottagit flera pris och utmärkelser.

Annons
Annons

Boken TrädHans nya bok handlar om skogens betydelse. Det är ett omfattande, faktarikt verk som börjar när den senaste istiden slutar och sträcker sig till ”skogens framtid som kolsänka och oljeparentesens slut”, enligt förlagets webbsida. Boken berättar om ”markens mysterier, samspelet mellan människan och skogen, skogens kluriga gubbar, de stormrika träpatronerna och skogsägarnas sammanslutningar”.

Läs intervjun med Gunnar Wetterberg i SKOGEN 11/2018
SKOGEN-numret finns att läsa digitalt - som prenumerant eller lösnummer

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Skogssektorn vill utveckla skonsam maskin

  Skogssektorn går samman för att utveckla en skogsmaskin som ger mindre markpåverkan och kan köras större delar av året.
 • Annons
 • Gödslad gran växer dubbelt så snabbt

  Genom att gödsla ung granskog kan tillväxten fördubblas. Det gäller, lite förvånande, även landets norra delar, visar ny forskning.
 • Inger Sandström

  Inger vet hur kultur ska vårdas

  SILVERKVIST. Inger Sandström har sitt främsta fritidsintresse som yrke. Hon är arkeolog som bland annat ger råd om kulturlämningar i skogslandskapet.
 • Annons
 • 11 000 skador efter Alfrida

  Stormen Alfrida den 2 januari  orsakade 11 000 skador i Sverige. Cirka 266 miljoner kronor kommer att betalas ut av försäkringsbolagen, enligt statistik från Svensk Försäkring.
 • Rådig timmerbilsförare räddade tvååring

  När timmerbilen inte gick att stanna styrde han över den tvååriga flickan som klarade sig utan skador. Nu prisas föraren för sin insats.
 • Annons