Här är nya skogsbibeln

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Bokrecension
Gunnar Wetterberg
Vart är vi på väg? Till skogs? Gunnar Wetterberg syns snart i tv:s På spåret och hoppas kanske lite extra på skogsrelaterade frågor. Foto: Nille Leander
NY BOK. En lustfylld och flyhänt författad skogsbruksbibel. Så tycker SKOGEN om boken ”Träd – en vandring i den svenska skogen” av Gunnar Wetterberg. 

Gunnar Wetterberg är historiker, författare och debattör och känd från tv genom Fråga Lund och snart även På spåret. Han har skrivit mer än tjugo böcker med tyngdpunkt på historia och samhällsekonomi och mottagit flera pris och utmärkelser.

Annons
Annons

Boken TrädHans nya bok handlar om skogens betydelse. Det är ett omfattande, faktarikt verk som börjar när den senaste istiden slutar och sträcker sig till ”skogens framtid som kolsänka och oljeparentesens slut”, enligt förlagets webbsida. Boken berättar om ”markens mysterier, samspelet mellan människan och skogen, skogens kluriga gubbar, de stormrika träpatronerna och skogsägarnas sammanslutningar”.

Läs intervjun med Gunnar Wetterberg i SKOGEN 11/2018
SKOGEN-numret finns att läsa digitalt - som prenumerant eller lösnummer

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Värmekarta

  Naturvård med ekonomitänk

  FORSKNING. Om man kan skydda skog som är dyr att avverka kan man gynna både ekonomiska och biologiska värden och även undvika konflikter. Forskare vill utveckla en metod att identifiera lämpliga områden.
 • Annons
 • Timmerbil vid mätstation

  Nu kan mer rötved bli massaved

  SYSTEMBYTE. Massavedens nya kvalitetsklasser kan göra dagens energived till massaved. I alla fall i högkonjunktur. På sikt kan det höja virkespriserna.
 • Ulf Rydja

  Klimatguide ger framtidsfrågor en skjuts

  Hur ska man tänka om klimatet och den egna skogen? En tankeväckande möjlighet att få några svar finns med Skogsstyrelsens klimatguide på nätet. SKOGEN testar.
 • Annons
 • Hjälp forskare att rädda asken

  ”Hjälp oss att rädda den utrotningshotade asken”. Nu ber forskare om allmänhetens hjälp att hitta friska träd som behövs för att få fram en ny, frisk askpopulation.
 • Ökad försäljning av limträ

  Limträ tar andelar i byggbranschen trots minskat bostadsbyggande.
 • Annons