Här är nya skogsbibeln

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Bokrecension
Gunnar Wetterberg
Vart är vi på väg? Till skogs? Gunnar Wetterberg syns snart i tv:s På spåret och hoppas kanske lite extra på skogsrelaterade frågor. Foto: Nille Leander
NY BOK. En lustfylld och flyhänt författad skogsbruksbibel. Så tycker SKOGEN om boken ”Träd – en vandring i den svenska skogen” av Gunnar Wetterberg. 

Gunnar Wetterberg är historiker, författare och debattör och känd från tv genom Fråga Lund och snart även På spåret. Han har skrivit mer än tjugo böcker med tyngdpunkt på historia och samhällsekonomi och mottagit flera pris och utmärkelser.

Annons
Annons

Boken TrädHans nya bok handlar om skogens betydelse. Det är ett omfattande, faktarikt verk som börjar när den senaste istiden slutar och sträcker sig till ”skogens framtid som kolsänka och oljeparentesens slut”, enligt förlagets webbsida. Boken berättar om ”markens mysterier, samspelet mellan människan och skogen, skogens kluriga gubbar, de stormrika träpatronerna och skogsägarnas sammanslutningar”.

Läs intervjun med Gunnar Wetterberg i SKOGEN 11/2018
SKOGEN-numret finns att läsa digitalt - som prenumerant eller lösnummer

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Nationella nyckelbiotopsinventeringen upphör

  I riksdagens budgetunderlag saknas pengar till en landsomfattande nyckelbiotopsinventering vilket gör att den nu upphör, meddelar Skogsstyrelsen. Även anslaget som ska ersätta skogsägare vid skydd av skog minskas kraftigt.
 • Annons
 • Ny mässa har fokus på skogsmaskiner

  Nu lanserar Maskinleverantörerna en mässa med fokus på maskiner och utrustning för storskaligt skogsbruk.
 • ”Träbyggande snabbar upp klimatkampen”

  DEBATT  Med tanke på det växande klimathotet och en byggsektor med enormt stort klimatavtryck måste omställningen till hållbart byggande gå snabbare. Både lösningen och kapaciteten finns om vi väljer trä som byggnadsmaterial– naturens klimatsmarta svar på betong, skriver Mikael Eliasson, Svenskt Trä.
 • Annons
 • Lär känna en grangeneral 

  Grangeneral, huggnings- eller PR-ansvarig.  Bakom titlarna finns jägmästarstudenter som enligt traditionen säljer julgranar i Stockholm. Här kan du lära känna dem.
 • Många fåglar i produktionsskogen

  En ny undersökning visar att vissa fågelarter som förknippas med äldre skog och höga naturvärden är vanliga i produktionsskogar.
 • Annons