Han kan efterträda Perers

28 februari Som ny styrelseordförande för Mellanskog föreslås tidigare riksdagsledamoten Peter Helander (C).

Han kan efterträda Perers
Peter Helander var riksdagsledamot för Centerpartiet 2016 - 2022. Foto: Sara Landgren.

Han valdes in som ledamot i Mellanskogs styrelse i fjol.  Nu är han valberedningens kandidat som styrelseordförande för perioden 2024 – 2025. Detta efter att Karin Perers tillkännagivit att hon efter elva år lämnar posten.

– Peter Helander har lång erfarenhet av näringspolitiska skogsfrågor och politiska processer. I kombination med den bredd han visar genom ledande positioner inom flera olika områden, ser vi en ledare som med sitt engagemang för uppdraget kan fortsätta utveckla Mellanskog i att skapa värde för medlemmarna, säger Erik A Eriksson, valberedningens ordförande, i ett pressmeddelande.

Peter Helander var riksdagsledamot för Centerpartiet mellan 2016 och 2022 och var då bland annat ledamot i miljö- och jordbruksutskottet samt i näringsutskottet.

Han har även varit kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Mora under många år.

Han har också bred erfarenhet av styrelseuppdrag, bland annat i Riksbanksfullmäktige och Förbundet svensk fäbodkultur och utmarksbruk.

Peter Helander lovordar Karin Perers ordförandeskap under vilket Mellanskog gjort en ”fantastisk tillväxtresa”.

– Jag är ödmjuk inför att vara nominerad för uppdraget som ordförande och min ambition är, om jag får förtroendet, att tillsammans med medlemmar, anställda, ledningsgrupp och styrelsen leda Mellanskog mot en fortsatt utveckling med skogsgårdens och föreningens lönsamhet och värdegrund i fokus, säger han.

Beslut om ordförandepost, och andra nya ledamöter, tas på föreningsstämman 15 maj.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb