Han fick skogsvårdsstipendium

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Ove Larsson, här med hustrun Berit, belönades med en summa pengar och traditionsenlig träyxa.
Skogsägare Ove Larsson har fått ett skogsvårdsstipendium för sitt föredömliga skogsbruk i Linderöd och Kristianstad. 

Varje år delar delas stipendiet  på 10 000 kronor ut från Emil Bondessons Skogsvårdsfond. Mottagaren belönas för sin goda skogsskötsel, sitt stora skogsintresse och som föredöme för sin bygd. I år gick det till  Ove Larsson, med 24 hektar i Linderöd och Kristianstad. Han har tillsammans med Skogsstyrelsen skapat ett ädellövhägn med ek och lind.

Annons
Annons

”Under alla år har han varit en flitig deltagare på skogsdagar, tagit till sig information kring skötsel av skogen och visat stort intresse för både produktion och hänsyn i brukandet, skriver  Stiftelsen Skånska landskap som förvaltar skogsvårdsfonden.

”Jag är chockad och förvånad. Men det är viktigt att man inte glömmer bort Ingvar Olsson på Skogsstyrelsen som alltid gett gott stöd”, säger Ove Larsson i ett pressmeddelande från Skånska landskap.

 

Publicerad:
 • Konkreta åtgärder gläder skogsindustrin

  Att Skogsstyrelsen kan presentera 88 konkreta åtgärder för att öka skogstillväxten med 20 procent inom 30 år är glädjande, anser Skogsindustrierna.
 • Annons
 • "Orimligt rättsprocessande"

  Kategorier: debatt, Norrtelje tidning
  Redan 2016 uppmärksammade Skogsstyrelsen och Naturvårdsverket regeringen på att artskyddsförordningen inte fungerar gentemot markägare. Ändå har inget gjorts, skriver företrädare för LRF och Mellanskog i en debattartikel i Norrtelje Tidning.
 • ”Fem år går fort när man har roligt”

  För Skogssverige berättar nyblivna jägmästaren Sofie Dahlén Sjöberg om vad utbildningen  inneburit för henne. ”Jag valde helt klart rätt bransch”, säger hon.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Nu  börjar  mätandets  årtionde

  Om 1920-talet förknippas med tillväxt, vetenskap, konst och flärd så lär 2020-talet bli mätandets årtionde. Aldrig har vi kunnat mäta så mycket som nu. Och utvecklingen galopperar. Vart ska vi låta den ta vägen?
 • Stormöte om granbarkborren

  Skogsstyrelsen bjuder in skogsägare och andra berörda till granbarkborrekonferens i Linköping den 26 februari.
 • Annons