Han fick skogsvårdsstipendium

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Ove Larsson, här med hustrun Berit, belönades med en summa pengar och traditionsenlig träyxa.
Skogsägare Ove Larsson har fått ett skogsvårdsstipendium för sitt föredömliga skogsbruk i Linderöd och Kristianstad. 

Varje år delar delas stipendiet  på 10 000 kronor ut från Emil Bondessons Skogsvårdsfond. Mottagaren belönas för sin goda skogsskötsel, sitt stora skogsintresse och som föredöme för sin bygd. I år gick det till  Ove Larsson, med 24 hektar i Linderöd och Kristianstad. Han har tillsammans med Skogsstyrelsen skapat ett ädellövhägn med ek och lind.

Annons
Annons

”Under alla år har han varit en flitig deltagare på skogsdagar, tagit till sig information kring skötsel av skogen och visat stort intresse för både produktion och hänsyn i brukandet, skriver  Stiftelsen Skånska landskap som förvaltar skogsvårdsfonden.

”Jag är chockad och förvånad. Men det är viktigt att man inte glömmer bort Ingvar Olsson på Skogsstyrelsen som alltid gett gott stöd”, säger Ove Larsson i ett pressmeddelande från Skånska landskap.

 

Publicerad:
 • Höjda sågtimmerpriser i hälften av kommunerna

  Massavedspriserna sänktes i flera regioner medan sågtimmerpriserna höjdes i i 139 av landets 290 kommuner. Så summeras september av Virkesbörsen.
 • Annons
 • Fredrik Munter

  Utdelning kan utebli

  MELLANSKOG. Pandemin satte stopp för den utlovade vinst­delningen till medlemmarna, men en ny timmerpremie är ett led i arbetet för ökad medlemsnytta i landets kanske besvärligaste virkesområde.
 • Fjällnära ersättningsärenden prioriteras

  Skogsstyrelsen lovar att skyndsamt slutföra hundra pågående ersättningsärenden rörande fjällnära skog.
 • Annons
 • Matts Rolander

  Hållbar skog – bra reklam

  På brandområdet i Västmanland växer det nu så det knakar och Matts Rolander som är Skogsstyrelsen regionala viltsamordnare i Svealand ser ett stort röjningsbehov i tallungskogen. 
 • ”Skogsindustrin föröder svensk natur och våra barns framtid”

  "Skogsindustrierna och politikerna uppvisar en brist på helhetssyn. Det är bråttom att rädda vår natur. Den siste november ska skogspolitiska utredningen lämna sitt betänkande", skriver Peter Lindgren på DN:s insändarsidor och ger förslag på åtgärder.
 • Annons