Han är Skogsentreprenörernas nya ordförande

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Kolbjörn Kindströmer. Foto: Skogsentreprenörerna.
Kolbjörn Kindströmer från Nora har valts till ny styrelseordförande för Skogsentreprenörerna. 

Den nya ordföranden valdes på årsstämman i Lund nyligen.
– Jag är både hedrad och stolt över förtroendet som jag fått. Som skogsentreprenör finns det inget finare uppdrag – och jag ser fram emot att få fortsätta jobba med att skapa bättre förutsättningar för landets entreprenörer, säger han i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Kolbjörn Kindströmer som under flera år varit vice ordförande i organisationen driver till vardags Kindströmer Skog & Salix AB, som kör för Mellanskog och Sveaskog. Parallellt driver han tillsammans med sin bror och son familjegården med egna stora skogsarealer. 

Han efterträder Bernt Hermansson
– Det känns otroligt fint att få ta över efter honom. Mycket har hänt under hans år som ordförande och för den nya styrelsen kommer mycket handla om att ytterligare spetsa vår medlemsnytta. Högt på agendan kommer förstås att utveckla vårt nyligen påbörjade arbete med bättre villkor och ett tätare samarbete med våra uppdragsgivare. 

Till vice ordförande valdes ledamoten Anders Öhman, Anders Öhman Skog AB.  Ny i styrelsen är också Lars Blixt, Firma Lars Blixt. 
 

 

Publicerad:
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Annons
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons