Han är Föreningen Skogens nya generalsekreterare

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Johan Larsson.
Johan Larsson, med gedigen skoglig bakgrund, är ny generalsekreterare för Föreningen Skogen. 

Han har närmast varit enhetschef på Länsstyrelsen i Västra Götaland. Där har han även verkat som stabschef i särskild krisledning med anledning av covid-19. Han har också en gedigen skoglig bakgrund från såväl myndighet som näringsliv och organisation.  

Annons
Annons

– Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Johan eftersom han har mångårig erfarenhet av både skogsfrågor, ledarskap och affärsutveckling - kvaliteter som Föreningen Skogen kommer att ha nytta av i sin fortsatta utveckling som en självklar mötesplats för medlemmarna och andra aktörer som vill lära och diskutera ett hållbart brukande av skogen som tar tillvara alla dess möjligheter, säger Monika Stridsman, föreningens ordförande. 

– Som föreningsmänniska ut i fingerspetsarna är jag otroligt glad över detta uppdrag! Det är ett fint förtroende att förvalta Föreningen Skogens goda anseende och säkerställa att den förblir relevant för både medlemmarna, alla skogsintresserade och de beslutsfattare som står inför stora frågor i debatten och politiken, säger Johan Larsson. 

Johan Larsson är 46 år och utbildad skogsmästare. På fritiden ägnar han sig åt familjen men även åt jakt och fiske, och lagar gärna bytet till goda måltider. Johan tillträder senare i höst. 

 

Publicerad:
 • Norrbotten värst drabbat av törskate

  Kategorier: Skogsforskning, törskate
  Vid inventering av törskate i tallungskog visade sig 88 procent av undersökta bestånd i Norrbotten ha förekomst av skadesvampen.
 • Annons
 • Bra delår för Mellanskog

  Mellanskogs resultat gick kraftigt uppåt under årets första nio månader jämfört med i fjol.
 • Nu kommer nya SKOGEN!

  I dagarna landar SKOGEN 10/2021 i brevlådorna hos prenumeranterna. Redan nu finns den i digital form. Temat den här månaden är Virkesaffären.
 • Annons
 • ”Oschysst och kortsiktigt – prisdumpning skadar näringen"

  SKOGENdebatt. På kort tid har flera av landets större skogsindustrier bestämt sig för att säga upp ett antal erfarna entreprenörer. Samtidigt står dörren öppen för andra att bemanna skogsmaskiner med snabbutbildad utländsk personal som har låg, eller ingen erfarenhet alls. Vart är det svenska entreprenadskogsbruket på väg, undrar Kolbjörn Kindströmer.
 • Urstarkt kvartal för Södra

  Södras redovisar ett mycket starkt resultat för tredje kvartalet. Resultatförbättringarna gäller både sågade trävaror och massa.
 • Annons