Ingredienser
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1 gelatinblad
50 ml Gran Zirup (inköpsställen eller googla)
4 msk socker
Gör så här
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt i grädden. Koka försiktigt upp grädden, ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen.
Lägg en tesked granzirup i varje form eller vackra små sherry- eller nubbeglas. Rör ner det uppblötta gelatinbladet i grädden. Häll resterande granzirup i grädden. Portionera upp och ställ kallt i cirka 4 timmar.
Dekorera med lite färska granbarr. Rosta dem i en het torr stekpanna. Skaka eller rör hela tiden i pannan. Granbarren blir spröda och goda.
Har du mer granzirup, så är det inte fel att hälla en tesked ovanpå den kalla granacottan när den dekoreras.
SKOGEN 12/2013