Genväg till föraryrket

19 mars Nu är det möjligt att anmäla sig till SCA Skogs egen utbildning till att bli skogsmaskinförare. Anmälan är öppen fram till den 14 april.

Genväg till föraryrket
Arkivbild: JENS FÄLTSKOG

SKOGEN har tidigare rapporterat om SCA Skogs planer på att utbilda blivande skogsmaskinförare, och nu är planen verklighet. Utbildningen startar i mitten av augusti och platsen är Sollefteå.

Tolv utvalda personer kommer att genomgå en 22 veckor lång intensivutbildning med många delar. Vid sidan av all teori blir det mycket praktiska moment med både simulatorkörning och maskinkörning. Sedan blir det arbetsplatsförlagd praktik mot slutet av utbildningen.

Fram till och med den 14 april går det att ansöka om att få en plats.

– Vi har redan fått många spontanansökningar och nu hoppas vi på ännu fler intresserade, säger Anna Bylund, som ansvarig för utbildningen, i ett pressmeddelande.

De som blir antagna blir visstidsanställda av SCA med lön under studietiden och möjlighet till provanställning hos SCA eller hos en SCA-entreprenör.

– Vi längtar till dess att vi har eleverna på plats, och hoppas på att få många sökande, både kvinnor och män. Vi är väl rustade, med en huvudansvarig lärare, metodinstruktörer och en rad andra medarbetare som kommer att dela med sig av sina erfarenheter. Dessutom arbetar vi nära med våra SCA-entreprenörer, säger Anna Bylund.

SCAs förarutbildning ska framåt genomföras två gånger per år. Utbildningsort kan komma att variera utifrån var behovet av förare finns.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb