Gallringsuppföljning i Skogspodden

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Jonas Kling och Bo Jonasson pratar gallringsuppföljning i senaste Skogspodden.
Nyligen publicerades avsnitt 37 av Skogspodden. Denna gång handlar det om gallringsuppföljning.

Fredagen den 6 april publicerades ett nytt avsnitt av Skogspodden på webben.

Annons
Annons

– I det här avsnittet går vi igenom vinterns gallringar med Jonas Kling. Jonas är virkesinköpare på Billerud Korsnäs och har stor skoglig erfarenhet. Här delar han med sig av sina kunskaper från skogsbruk i allmänhet och gallringar i synnerhet. Vi får en hel del tips som vi tar med oss till nästa gallring, berättar Per Jonasson.

– Vi nämner också vår tallsåddsexkursion i Bergslagen som kommer att äga rum lördagen den 28:e april klockan 10:00. Om ni vill delta, maila skogspodden [at] gmail [dot] com och ange hur många ni är som kommer och telefonnummer så skickar jag detaljer ungefär en vecka innan. Alla är varmt välkomna, säger Per Jonasson.

Lyssna på Skogspodden

 

 

Publicerad:
 • ”Särintressen styr inte rapportering om klimatnytta”

  DEBATT. Varken Bo Hektor eller andra skogsintresserade klimatvänner behöver känna någon oro över att Sveriges rapportering av utsläpp och upptag från skog- och markanvändningssektorn påverkas av särintressen; skriver Mattias Lundblad och  Hans Petersson, SLU, i en replik.
 • Annons
 • Rätt blandad skog växer bättre

  Blandskogar kan ge bättre trädtillväxt, mer biologisk mångfald, mer bär och vilt samt ett rikare friluftsliv. Men det gäller att blanda rätt.
 • Nu stämmer Södra staten

  Södra bistår två markägare med en stämningsansökan riktad mot staten. Bakgrunden är att Skogsstyrelsen stoppat en avverkning på deras skogsfastighet utanför Åseda i Uppvidinge kommun, utan kompensation.  
 • Annons
 • ”Stoppad inventering riskerar exporten”

  Om inte den landsomfattande nyckelbiotopsinventeringen återupptas sätts hela skogsnäringens framtid på spel, skriver mångåriga skogsanalytikern och tidigare SLU-professorn Sten Nilsson på SvD Debatt.
 • Skogsägare fick rätt mot staten

  Skogsägarna som stämde staten när de hindrades att avverka och nekades ersättning, har fått rätt. Staten ska betala över 18 miljoner kronor till flera markägare, enligt en dom i mark- och miljödomstolen vid Umeå tingsrätt.
 • Annons