Gallringsuppföljning i Skogspodden

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Jonas Kling och Bo Jonasson pratar gallringsuppföljning i senaste Skogspodden.
Nyligen publicerades avsnitt 37 av Skogspodden. Denna gång handlar det om gallringsuppföljning.

Fredagen den 6 april publicerades ett nytt avsnitt av Skogspodden på webben.

Annons
Annons

– I det här avsnittet går vi igenom vinterns gallringar med Jonas Kling. Jonas är virkesinköpare på Billerud Korsnäs och har stor skoglig erfarenhet. Här delar han med sig av sina kunskaper från skogsbruk i allmänhet och gallringar i synnerhet. Vi får en hel del tips som vi tar med oss till nästa gallring, berättar Per Jonasson.

– Vi nämner också vår tallsåddsexkursion i Bergslagen som kommer att äga rum lördagen den 28:e april klockan 10:00. Om ni vill delta, maila skogspodden [at] gmail [dot] com och ange hur många ni är som kommer och telefonnummer så skickar jag detaljer ungefär en vecka innan. Alla är varmt välkomna, säger Per Jonasson.

Lyssna på Skogspodden

 

 

Publicerad:
 • Minskad lönsamhet för skogsbrukare

  Medan skogsindustrin går på högvarv minskar lönsamheten i skogsbruket, enligt en rapport från LRF Konsult.
 • Annons
 • Het konjunktur gynnar skogsindustrin

  Exportvärdet för skogsprodukter har ökat under 2018. I Europa är efterfrågan på trävaror fortsatt god men från utomeuropeiska marknader märks en minskad efterfrågan, enligt en rapport från Skogsindustrierna.
 • Björn Lundqvist

  ”Jag vill vara med och påverka”

  INFLYTANDE. Gärna reservat, om jag får vara med och påverka. Så tänker Björn Lundqvist om sin gammelskog. Men ­värderingen är den svåra frågan.
 • Annons
 • Vi kan lära klimatanpassning av andra

  Kategorier: debatt, Jan Hedberg
  DEBATT. Flera länder ute i världen drabbas av bränder och skadeangrepp som får det att hisna! Eller tänk ifall ett par miljoner hektar skog skulle brinna i Sverige på ett år. Det gäller att vi lär av dem som börjat anpassa sig, skriver Jan Hedberg.
 • Fin föryngring utan kalhyggen

  I en unik, jämförande långtidsstudie har forskare hittat en metod för att framgångsrikt föryngra svartgran naturligt och utan kalhyggen.
 • Annons