Gallringsuppföljning i Skogspodden

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Jonas Kling och Bo Jonasson pratar gallringsuppföljning i senaste Skogspodden.
Nyligen publicerades avsnitt 37 av Skogspodden. Denna gång handlar det om gallringsuppföljning.

Fredagen den 6 april publicerades ett nytt avsnitt av Skogspodden på webben.

Annons
Annons

– I det här avsnittet går vi igenom vinterns gallringar med Jonas Kling. Jonas är virkesinköpare på Billerud Korsnäs och har stor skoglig erfarenhet. Här delar han med sig av sina kunskaper från skogsbruk i allmänhet och gallringar i synnerhet. Vi får en hel del tips som vi tar med oss till nästa gallring, berättar Per Jonasson.

– Vi nämner också vår tallsåddsexkursion i Bergslagen som kommer att äga rum lördagen den 28:e april klockan 10:00. Om ni vill delta, maila skogspodden [at] gmail [dot] com och ange hur många ni är som kommer och telefonnummer så skickar jag detaljer ungefär en vecka innan. Alla är varmt välkomna, säger Per Jonasson.

Lyssna på Skogspodden

 

 

Publicerad:
 • Tuff kamp mot flera skogsbränder

  Just nu bekämpas stora skogsbränder Hälsingland, Dalarna och Jämtland. Arbetet försvåras av att flera nyckfulla brandhärdar pågår samtidigt.
 • Annons
 • Ren med kalv.

  Så samsas ren och skog

  SAMEXISTENS. När skogsbruk bor granne med ren ställs särskilda krav. Det finns verktyg för samråd och forskning om själva skötselmetoderna, men skogsvårdslagen verkar släpa efter.
 • Skotare

  Gallring: Attityden förändras

  Kategorier: Skogsskötsel, gallring
  OMSVÄNGNING Måste man gallra? Är det lönsamt? Vad som tidigare var mer eller mindre självklart har blivit mer komplicerat. Gallringsexperten Urban Nilsson vägrar ge raka svar, men vet hur du ska tänka.
 • Annons
 • Trädkronor

  Många mål för stadsnära skog

  Kategorier: Skogsskötsel, stadsnära
  Rekreationsskog ställer andra krav än produktionsskog. Många mål och många värden kräver många olika ­metoder – och bra kommunikation med medborgarna. SKOGEN hälsar på i Linköping och Norrköping för att få reda på hur man kan göra.
 • Peter Arnevall

  Samordning stoppade ny Salabrand

  SKOGSBRAND. Erfarenheterna från 2014 gjorde att årets bränder i samma område kunde släckas snabbare. Bättre organisation ger bättre beredskap.
 • Annons