Gallringsuppföljning i Skogspodden

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Jonas Kling och Bo Jonasson pratar gallringsuppföljning i senaste Skogspodden.
Nyligen publicerades avsnitt 37 av Skogspodden. Denna gång handlar det om gallringsuppföljning.

Fredagen den 6 april publicerades ett nytt avsnitt av Skogspodden på webben.

Annons
Annons

– I det här avsnittet går vi igenom vinterns gallringar med Jonas Kling. Jonas är virkesinköpare på Billerud Korsnäs och har stor skoglig erfarenhet. Här delar han med sig av sina kunskaper från skogsbruk i allmänhet och gallringar i synnerhet. Vi får en hel del tips som vi tar med oss till nästa gallring, berättar Per Jonasson.

– Vi nämner också vår tallsåddsexkursion i Bergslagen som kommer att äga rum lördagen den 28:e april klockan 10:00. Om ni vill delta, maila skogspodden [at] gmail [dot] com och ange hur många ni är som kommer och telefonnummer så skickar jag detaljer ungefär en vecka innan. Alla är varmt välkomna, säger Per Jonasson.

Lyssna på Skogspodden

 

 

Publicerad:
 • Jonas Rönnberg

  "Ingen skulle ta en sådan risk på börsen"

  Medan skogsförsäkringar är självklara, tvekar skogsägare att stubbehandla mot en skadlig sporspridning. Trots att vi faktiskt vet att det kommer att inträffa. Det menar Jonas Rönnberg, professor på SLU.
 • Annons
 • Kommer virkespriserna att stiga i framtiden?

  Ger bioekonomin högre virkespriser? Det talas mycket om nya användningsområden för skogsråvara och att skogen har en central roll i en hållbar ekonomi – betyder det ökad efterfrågan och höjda priser? Eller kommer realpriserna att fortsätta sjunka? Svara på Månadens fråga!
 • Starkt resultat för Södra

  Kategorier: Södra
  Södra rörelseresultat på 938 miljoner kronor för första kvartalet i år innebar en ökning med 90 procent, jämfört med samma period föregående år.
 • Annons
 • Bioekonomi kräver samverkan

  På Bioekonomiskt forum i Stockholm såg majoriteten ett stort behov av fortsatt samverkan mellan olika parter.
 • Skogens dag i riksdagen

  Nyckelbiotopen som förändrade framtiden

  Nyckelbiotoper och ekosystemtjänster stod i centrum när Kristdemokraterna och Föreningen Skogen arrangerade Skogens dag i riksdagen. Skogsägare Stina Brouneus kom dit och berättade om nyckelbiotopen som förändrade familjens framtid.
 • Annons