Gällö växlar upp

Bild för Per Ericsson Written by Per Ericsson On the
Gällö Timber
Full koll på produktionen.
INDUSTRI. Gällö Timbers sågverk i Jämtland ökar produktionen, vilket kan innebära både fler arbetstillfällen och ökad efterfrågan på lokal skogs­råvara.

De senaste åren har ägarna ­Persson Invest och SCA investerat nära en ­miljard kronor och nu ska produktions­kapaciteten ökas från 340 000 kubik­meter sågade trävaror per år till först 400 000 och i ett senare skede 500 000. 

Annons
Annons

Det innebär att sågverket blir ett av de större i Norrlands inland. För att klara ökningen kommer omfattande investeringar att göras i bland annat torkkapacitet och såglinjer. 
Produktionsökningen inleddes redan i slutet av fjolåret. Då driftsattes en ny produktionslinje som årligen skall fram­ställa cirka 20 000 kubikmeter färdigt pallmaterial till emballageindustrin. Samtidigt ny­anställdes fem personer.
Företrädare för bolaget ser möjligheter att växa ännu mer.

SKOGEN 2/2020

 

Publicerad:
Bild för Per Ericsson
Per Ericsson
Frilansjournalist
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons
 • Bara el när Jämtkraft röjer

   I Jämtland röjs just nu ledningsgator för första gången helt och hållet med eldrift. Det innebär förstås fördelar för miljön, men kanske framför allt för personalen.
 • Virkesstudion #37 – Vad har hänt under sommaren?

  Kategorier: Virkesstudion #37
  I dagens avsnitt av Virkesstudion sammanfattar Carl Johan Moberg och Per Hedberg den händelserika sommaren.
 • Annons
 • Framtiden enligt Biometria

  På virkesmätningsorganisationen Biometria finns en avdelning för innovation och teknikutveckling som heter Biometria Labs och som nyligen har presenterat sin första trendspaning. 
 • Inget skadestånd för ek utan skönhetsvärde

  Markägare på Gotland kräver 50 000 kronor i skadestånd för att Skogsstyrelsen av misstag fällde en ek. Men tingsrätten säger nej och hävdar att trädet saknade skönhetsvärde.
 • Annons