Frank var nära att krossas av fyrhjuling

6 oktober 2020 Frank Nilsson överlevde en svår olycka där han fick en fyrhjuling över sig. Nu varnar han: Många förstår inte hur lite som behövs för att dessa fordon ska välta.

Frank var nära att krossas av fyrhjuling

För några år sedan drabbades entreprenören Frank Nilsson av en svår fyr­hjulingsolycka. Han fick flera hundra kilo över sig, men överlevde. Här berättar han själv om olyckan som var nära att kosta honom livet.

– Jag hade precis startat. Framför mig fanns en liten slänt, ungefär fem meter lång och höjdskillnaden var inte mer än 50 centimeter. Jag hade bara kört en liten bit när en björk, som man normalt kör över, fastnade i mönstret på ena fram­däcket. Hastigheten var kanske bara tre eller fyra kilometer i timmen, men det räckte. Det fanns inte en chans att hinna reagera, det gick blixtsnabbt. 

Fyrhjulingen slog runt och Frank fick hela maskinen över sig. Han fick omfattande skador, det tog år av rehabilitering för att komma tillbaks till arbetslivet.

– Den som inte varit med om en olycka förstår nog inte hur lite det behövs för att en fyrhjuling ska välta. Den ser stabil ut, men det är en falsk trygghet säger han idag.

SKOGEN Skogteknik 3/2020

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb