"För låg utvecklingstakt" gav vd sparken

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Billerud Korsnäs
Billerud Korsnäs vd Petra Einarsson har sagts upp med omedelbar verkan. 

Arbetet med att rekrytera en permanent vd har påbörjats omgående, meddelar Billerud Korsnäs i ett pressmeddelande. Som tillförordnad vd har styrelseordförande Lennart Holm utsetts. 

Annons
Annons

”Billerud Korsnäs har en historisk möjlighet att aktivt bidra till omställningen mot en mer resurseffektiv och hållbar förpackningsindustri. Styrelsen har konstaterat att bolaget inte har utvecklats i den takt som förväntat”, säger nya styrelseordföranden Jan Åström i ett pressmeddelande.

Lennart Holm är styrelseledamot i Billerud Korsnäs sedan 2012 och har varit ordförande sedan 2014.  Han har förflutet inom Perstorpskoncernen och Stora Enso. 

Jan Åström, som tar över som ordförande, kom till bolagets styrelse 2018 efter att ha varit vd  på flera bolag med  inriktning papper och massa.

Publicerad:
 • ”Barkborrens framfart inte reservatens fel”

  DEBATT. Det är olyckligt att barkborrens framfart skylls på naturreservaten. 97 procent av skogen där barkborrarna trivs ligger utanför reservaten, skriver Göran Rune, Skogsstyrelsen, och Claes Svedlindh, Naturvårdsverket.
 • Annons
 • Virkesstudion #21 - Kompetensförsörjning

  Hur lockar vi unga till branschen? Det är frågan som Virkesstudion diskuterar i sitt senaste avsnitt. 
 • ”Vi tar avstånd från sexistisk marknadsföring”

  Kategorier: jämställdhet, sexism
  DEBATT. Svensk skogsnäring tar starkt avstånd från marknadsföring av skogsmaskiner med lättklädda kvinnor, skriver flera chefer i ett gemensamt uttalande.
 • Annons
 • Carl-Philip Sandberg

  Litet kliv från maskin till inköp

  SPÅRBYTE. Variationen är charmen med jobbet, tycker Carl-Philip Sandberg som för ett och ett halvt år sedan tog klivet från skogsmaskinförare till inköpare hos Sydved. 
 • Här testas 90-tonnare

  Sveaskog och Volvo Lastvagnar testar nu timmertransporter på upp till 90 ton. .
 • Annons