Flera vd-byten i höst

18 augusti 2020 Under sommaren har flera vd-rekryteringar tillkännagivits i skogsbranschen. Anställningarna börjar under hösten.

Hos Bergkvist- Siljan Skog börjar Katarina Mowitz som ny vd den första oktober. Hon kommer närmast från Biometria där hon varit verksamhetsledare för Virke och energi. 

 Hon har gjort sig känd som en tydlig och motiverande ledare som framgångsrikt jobbat med förändringar, enligt ett pressmeddelande från Bergkvist-Siljan AB.

”Hon har med målmedvetenhet och engagemang jobbat med ägare och kollegor och kunder för att främja en positiv utveckling”, skriver de.

Katarina Mowitz är jägmästare med bakgrund hos LRF Konsult och hos  Assi Domän. Nuvarande vd Jon Hansson lämnar posten för att anta utmaningar utanför företaget.

Christoph Michialski Christoph Michialski Efter en tid med ställföreträdande vd har Billerud Korsnäs rekryterat Christoph Michialski som börjar den första november. Han är sedan 2015 vd för en asiatisk producent av mjukpapper och hygipenprodukter, Vinda Internationel Holding. Företaget är noterat på Hongkonbörsen.

”Christoph är en stark och erfaren ledare från vår industri, med stor vana att leda globalt förändringsarbete mot ökat kund- och innovationsfokus. Han har i sina tidigare positioner visat att han har förmåga att skapa aktieägarvärde och han har en internationell erfarenhet som få kan matcha, säger styrelseordförande Jan Åström.

Christoph Michalski är född i Tyskland och har en master i ekonomi. Han har tidigare haft ledande befattningar inom SCA-koncernen. Han har även bakgrund hos dagligavaruproducenten Unilever och mejeriföretaget Fonterra.

Som SKOGEN skrivit om tidigare blev det också klart i somras vem som blir branschorganisationen Skogsindustriernas nya vd.  Det är Viveka Beckeman, Sveaskog, som med start den 14 september efterträder Carina Håkansson.

Ytterligare ett vd-byte inom skogsbranschen görs hos Sydved. Det är nuvarande virkeschef Per Johansson som tillträder som vd den första september. Han ersätter Lars Gabrielsson som går i pension. Per Johansson är utbildad jägmästare och har flera års erfarenhet från olika tjänster inom såväl Stora Enso som Sydved. Läs om fler som bytt jobb under På Väg

TiLLÄGG HAR GJORTS I TEXTEN  21/8

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb