Fler tar jägarexamen

5 februari 2016 Jakt lockar allt fler. Förra året ökade antalet personer som tog jägarexamen med nästan tio procent. Störst är uppgången i storstäderna.

Fler tar jägarexamen

– Att få lära sig mer om hur naturen fungerar och få skaffa sitt eget naturliga och hälsosamma viltkött, tror jag är bidragande faktorer till att fler tar jägarexamen, säger Henrik Falk på Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

Förra året ökade antalet som klarade jägarexamen med nästan procent, till 13 341 personer. Var femte som tar jägarexamen är en kvinna och störst är uppgången i storstadsområdena.

Antalet har ökat stadigt de senaste åren och för att möta intresset för att bli jägare har Studiefrämjandet vässat sitt utbud av jägarexamenskurser.

– Att bli jägare innebär att du både ska kunna mycket om viltet i naturen, jakthundar, vapen och lagstiftning. Dessutom ska du klara skytteprov och säker vapenhantering innan du kan börja jaga, säger Annika Stigmark på Studiefrämjandet som utbildar cirka en tredjedel av alla som klarar jägarexamen i landet.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb