Filma ditt skogsjobb

15 april 2021 En liten film om just din jobbvardag i skogen kanske kan väcka intresse för sektorn hos unga. Så resonerar Skogen i Skolan som efterlyser bidrag om alla typer av skogsjobb.

Filma ditt skogsjobb

Förra året lanserade Skogen i Skolan det digitala läromedlet Skogslektioner för årskurs fyra till sex. Just nu producerar man nya lektioner för högstadiet och en viktig pusselbit blir att visa elever den breda variation av yrken som skogssektorn rymmer. 

– Det är viktigt att visa vad jobb i skogssektorn kan innebära, och att det är en stor och varierad grupp som arbetar där. Många unga vet inte ens vilka yrken sektorn rymmer. Vi skulle därför vilja att folk i skogssektorn filmar sig själva och berättar lite om sina jobb och att de skickar in sina filmer till oss, säger Theresa von Hofsten, projektledare för Skogslektioner. 

Så här gör du om du vill delta: Filma dig själv, eller ta hjälp av en kollega. Mobilkamera går utmärkt, men håll mobilen liggande. Filma gärna även miljön där du jobbar. 

Filmen ska vara max fem minuter lång och innehålla svar på dessa frågor: 

• Vad heter du och vad arbetar du med?

• Vad gör du när du arbetar?

• När är ditt arbete som svårast?

• Berätta något roligt du varit med om, eller något kul du lärt dig när du arbetat.

• Vad är det bästa med ditt arbete?

Skicka din film till kansli@skogeniskolan.se. Det går bra att använda webbtjänster som Sprend och liknande tjänster för att skicka större filer, men glöm inte att då uppge namn och kontaktuppgifter. 

Filmerna kommer att användas i Skogen i Skolans digitala undervisningsmaterial och när du skickar in den godkänner du att den används i Skogen i Skolans verksamhet, i sin helhet eller förkortad version. Vid frågor kontakta kansli@skogeniskolan.se.

llustrationer: Maja Modén

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb