Fem snabba frågor till Birgitta Sennerdal

Bild för Annika Perslid Written by Annika Perslid On the
Vi önskar Birgitta Sennerdal välkommen till tidningen SKOGEN, när hon nu tagit över virkesmarknadsbevakningen.

1. Hallå, vem är du?
– Jag är uppvuxen på en gård i Halland, men numera bor jag i Skåne. 

Annons
Annons

Birgitta SennerdalBirgitta Sennerdal 2. Vad ska du göra på SKOGEN?
– Jag ska främst skriva om virkesmarknad, men det blir nog om lite andra skogsämnen också.

3. Vad har du för bakgrund?
– Jag har en samhällsvetenskaplig examen och har jobbat ganska länge som journalist, på olika ställen. De senaste tio åren har jag mest skrivit om skog, senast på ATL.

4. Har du egen skog?
– Ja, jag har lite skog i Halland. Det är mest granskog, men också lite bokskog.

5. Din bästa virkesaffär (hittills)?
– Det hoppas jag är den som jag är mitt uppe i just nu. Visserligen skrev jag kontrakt för ett år sedan, men det är först nu som skogen blivit avverkad. Men det var rätt bra priser då också. 
– Sedan tycker jag entreprenörerna har gjort ett fint jobb i skogen och det är också viktigt. 

SKOGEN 11/2018

 

 

Publicerad:
  • Ringbarkad ek

    Utdragen död mångas bröd

    RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
  • Annons
  •  Jacob Edlund

    Matriser ska bort

    VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
  • Granbarkborreangripen skog

    Fyrdubblad premie och trixande

    Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
  • Annons
  • Granvägg

    Goda granar och brunsås

    Kategorier: skogens mat, recept
    I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
  • Så förändras virkespriserna i ditt län

    Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
  • Annons