”Fem år går fort när man har roligt”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Sofie Dahlén Sjöberg.
För Skogssverige berättar nyblivna jägmästaren Sofie Dahlén Sjöberg om vad utbildningen  inneburit för henne. ”Jag valde helt klart rätt bransch”, säger hon.

I dag jobbar hon som produktionsledare hos SCA. Genom en så kallad aspiranttjänst får hon prova på en mängd olika funktioner hos det stora skogsbolaget.

Annons
Annons

Under sin studietid marknadsförde hon jägmästarutbildningen via sociala medier. Och hon känner fortfarande att hon valde rätt. En förnyelsebar råvara och en ständig utveckling av skogsprodukter som ska ersätta fossila material är ett par av branschens fördelar, anser hon.

– Trots att studietiden är fem år och kan uppfattas som lång ska man komma ihåg att det är otroligt roligt  och att tiden går väldigt fort, säger hon.

Läs hela artikeln hos Skogssverige

 

Publicerad:
 • Domar om nyckelbiotoper överklagas

  Skogsstyrelsen överklagar de domar som anser att markägare ska kunna överklaga nyckelbiotopsregistreringar.
 • Annons
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Vacker men inte så växtlig

  Kategorier: SKOGENs ledare, Björk
  Det finns 800 växter och djur som gillar ­björken. Ytterligare 800 älskar den! Och på senare årtionden har även vi människor fått upp ögonen igen för vår vita vän: Sedan 1950-talet har björken fördubblat sin volym i de svenska skogarna. I ungskogarna har den i dag samma virkesvolym som granen. Och sett till arealen breder den också ut sig.
 • Permitterade erbjuds gröna jobb

  Kategorier: LRF, gröna jobb, plantor
  Permitterade kan få jobb inom de gröna näringarna. 8 000 personer erbjuds arbete varav 3 000 inom skogsplantering, skriver LRF i ett förslag som lämnats till Tillväxtverket.
 • Annons
 • Virkesstudion #28 – Coronaspecial

  Kategorier: Virkesstudion #28
  I det nya avsnittet av Virkesstudion diskuteras hur den rådande coronakrisen påverkar skogsnäringen. 
 • ”Så når felaktigheter om avskogning söndagsbilagorna”

  SKOGENdebatt. Varje år publicerar WRI alarmerande siffror om avskogning som letar sig in i söndagsbilagorna i Sverige. Det är bara ett problem: Sifforna stämmer helt enkelt inte, skriver Reidar Persson, tankesmedjan Sifi.
 • Annons