”Fem år går fort när man har roligt”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Sofie Dahlén Sjöberg.
För Skogssverige berättar nyblivna jägmästaren Sofie Dahlén Sjöberg om vad utbildningen  inneburit för henne. ”Jag valde helt klart rätt bransch”, säger hon.

I dag jobbar hon som produktionsledare hos SCA. Genom en så kallad aspiranttjänst får hon prova på en mängd olika funktioner hos det stora skogsbolaget.

Annons
Annons

Under sin studietid marknadsförde hon jägmästarutbildningen via sociala medier. Och hon känner fortfarande att hon valde rätt. En förnyelsebar råvara och en ständig utveckling av skogsprodukter som ska ersätta fossila material är ett par av branschens fördelar, anser hon.

– Trots att studietiden är fem år och kan uppfattas som lång ska man komma ihåg att det är otroligt roligt  och att tiden går väldigt fort, säger hon.

Läs hela artikeln hos Skogssverige

 

Publicerad:
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Annons
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons