Familjeskogsbruk på Linnéuniversitetet

Bild för Karin Bernle Written by Karin Bernle On the
Tema Skogsskolor: Linneuniversitetet satsar i höst på kortare kurser som ska ge fler valmöjligheter.

Erika Olofsson, studierektor på Institutionen för skog och träteknik vid Linnéuniversitetet lyfter fram ”flaggskeppet”, distanskursen Hållbart familjeskogsbruk. Utbildningen har sedan starten 2001 lockat cirka 3000 studenter.
–De kommer hit från hela landet, många är privata skogsägare som nyligen köpt eller ärvt en skogsfastighet, berättar Erika.

Annons
Annons

Några nyheter i kursen?
–Inför höstterminen 2014 gör vi om formen för Hållbart familjeskogsbruk. För att öka valmöjligheterna för studenterna har vi kortat kurserna, men innehållet är nästan detsamma som tidigare. Efter grundkurserna kan man läsa påbyggnadskurser och öppna programkurser upp till högskole- eller kandidatexamen.

Mera?
–Ja, förutom nyheterna i Hållbart familjeskogsbruk erbjuder vi en ny tvärvetenskaplig masterutbildning, Innovation genom ekonomi, teknik och design. Programmet ges i nära samarbete med företag som Ikea.
–En annan nyhet är att alla Skogs- och träprogrammets kurser öppnas upp som fristående kurser för att öka valmöjligheterna för studenterna, säger Erika Olofsson.   

SKOGEN 2/2014

 

Publicerad:
Bild för Karin Bernle
Karin Bernle
Frilansjournalist
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Annons
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons