Familjeskogsbruk på Linnéuniversitetet

17 mars 2014 Tema Skogsskolor: Linneuniversitetet satsar i höst på kortare kurser som ska ge fler valmöjligheter.

Erika Olofsson, studierektor på Institutionen för skog och träteknik vid Linnéuniversitetet lyfter fram ”flaggskeppet”, distanskursen Hållbart familjeskogsbruk. Utbildningen har sedan starten 2001 lockat cirka 3000 studenter.
–De kommer hit från hela landet, många är privata skogsägare som nyligen köpt eller ärvt en skogsfastighet, berättar Erika.

Några nyheter i kursen?
–Inför höstterminen 2014 gör vi om formen för Hållbart familjeskogsbruk. För att öka valmöjligheterna för studenterna har vi kortat kurserna, men innehållet är nästan detsamma som tidigare. Efter grundkurserna kan man läsa påbyggnadskurser och öppna programkurser upp till högskole- eller kandidatexamen.

Mera?
–Ja, förutom nyheterna i Hållbart familjeskogsbruk erbjuder vi en ny tvärvetenskaplig masterutbildning, Innovation genom ekonomi, teknik och design. Programmet ges i nära samarbete med företag som Ikea.
–En annan nyhet är att alla Skogs- och träprogrammets kurser öppnas upp som fristående kurser för att öka valmöjligheterna för studenterna, säger Erika Olofsson.   

SKOGEN 2/2014

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb