”Exportera idén om alla människors lika värde”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
DEBATT GS-facket är verksamt i en framtidsbransch! I Sverige tillverkas träprodukter av världskvalitet. Men det är inte bara produkterna som ska exporteras. Det är hög tid att vi pratar om att exportera idén om alla människors lika värde, jämlikhet och solidaritet. Det skriver GS-fackets ordförande Per-Olof Sjöö i ETC.

”Bilden av Sverige och hur svenska företag sköter sig ute i världen hänger samman. Därför är det viktigt att svenska företag upprätthåller bland annat klimatmedvetenheten och möjligheten till att organisera sig fackligt även när de bedriver verksamhet utanför Sveriges gränser.

Annons
Annons


Tillsammans för god skogsvård sedan 1882,  bli medlem i Föreningen Skogen du också!  Klicka här


Med den starka globala position Sveriges skogsindustri har medföljer ett stort ansvar. Framtidens medborgare kräver hållbarhet i alla dess aspekter. Vi är stolta över att jobba med det gröna guldet. Låt oss ta både stoltheten och ansvaret med oss ut i världen”, skriver Per-Olof Sjöö.

 

Läs i ETC

 

 

Opinion
Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons