Entreprenörssäkerhet i centrum

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Säkerhetsdag för entreprenörer i Forum Kvarnsveden: Johan Fernros, Hannu Rajalakso, Göran Fridholm, Jan Grundelius, Anders Häggkvist alla Stora Enso ståendes bakom Andreas Neuman.
Stora Enso bjöd nyligen in sina entreprenörer till en dag om säkerhet på Kvarnsvedens bruk. Representanter för 39 företag kom.

- Våra entreprenörer ska ha lika bra förutsättningar att utföra säkert arbete som vår egen personal, säger Göran Fridholm, teknik och underhållschef, Kvarnsvedens Bruk, i ett pressmeddelande från Stora Enso.

Annons
Annons

På Kvarnsvedens Bruk utför entreprenörer dagligen olika uppgifter som transporter, bygg-, reparations- och installationsarbete.

- Vi jobbar enligt mottot ”Alla hem säkert varje dag”. Därför ställer vi höga krav på säkerhetstänk både på oss själva och på de entreprenörer som arbetar med oss. Säkerhetsdagen är ett bra tillfälle för oss att informera om regler och rutiner och samtidigt få återkoppling och säkerställa en bra dialog med våra entreprenörer, säger han.

Under förmiddagen betonade tre Kvarnsveden-anställda att en säkerhetskultur är något man bygger tillsammans, anställda och entreprenörer. Föreläsarna Andreas Neuman och Roger Hydén från Enerco berättade på ett gripande sätt om sina erfarenheter från en arbetsplatsolycka i Dalarna för snart tio år sedan. De delade med sig av lärdomar hur man kan jobba säkrare.

Eftermiddagen ägnades åt entreprenörsinformation.

- Här nämndes allt från generella trafikregler på Kvarnsvedens Bruk till specifika interna regler där vi ställer högre krav än samhället. Exempelvis har vi krav på att truckförare måste ha utbildning vart femte år, säger Göran Fridholm.

Det gavs även utrymme för en längre frågestund och entreprenörerna kunde komma med synpunkter på hur säkerhetsarbetet kan förbättras.

 


 

 

Publicerad:
 • Bokdöd

  Ingen bot för bok

  SKADEGÖRARE. Forskarna vet inte om bokdöden kommer att fortsätta spridas. Klart är att den inte kan stoppas.
 • Annons
 • Spelteknik gör jobbet lättare

  Att köra skogsmaskinkranar med kranspetsstyrning ger maskinförarna en betydligt bättre arbetsmiljö. Dessutom sparar skogsbruket tid och därmed pengar. 
 • Här ska spån bli olja

  Kategorier: biodrivmedel, pyolysolja
  Under hösten påbörjas bygget av Europas första anläggning där sågspån omvandlas till råvara för biodrivmedel, så kallad till pyrolysolja.
 • Annons
 • Komatsu modell 895

  Skotarförsäljning skjuter fart

  MARKNAD. Skotarförsäljningen visar tecken på att öka jämfört med i fjol och ny etta på försäljningslistan är Komatsu. Även den genomsnittliga lastvikten ökar.
 • Forskningsmedel till skog och naturvård

  Nu finns 18,8 miljoner kronor att söka till forskning och kunskapsspridning om skog och naturvård.
 • Annons