Entreprenörssäkerhet i centrum

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Säkerhetsdag för entreprenörer i Forum Kvarnsveden: Johan Fernros, Hannu Rajalakso, Göran Fridholm, Jan Grundelius, Anders Häggkvist alla Stora Enso ståendes bakom Andreas Neuman.
Stora Enso bjöd nyligen in sina entreprenörer till en dag om säkerhet på Kvarnsvedens bruk. Representanter för 39 företag kom.

- Våra entreprenörer ska ha lika bra förutsättningar att utföra säkert arbete som vår egen personal, säger Göran Fridholm, teknik och underhållschef, Kvarnsvedens Bruk, i ett pressmeddelande från Stora Enso.

Annons
Annons

På Kvarnsvedens Bruk utför entreprenörer dagligen olika uppgifter som transporter, bygg-, reparations- och installationsarbete.

- Vi jobbar enligt mottot ”Alla hem säkert varje dag”. Därför ställer vi höga krav på säkerhetstänk både på oss själva och på de entreprenörer som arbetar med oss. Säkerhetsdagen är ett bra tillfälle för oss att informera om regler och rutiner och samtidigt få återkoppling och säkerställa en bra dialog med våra entreprenörer, säger han.

Under förmiddagen betonade tre Kvarnsveden-anställda att en säkerhetskultur är något man bygger tillsammans, anställda och entreprenörer. Föreläsarna Andreas Neuman och Roger Hydén från Enerco berättade på ett gripande sätt om sina erfarenheter från en arbetsplatsolycka i Dalarna för snart tio år sedan. De delade med sig av lärdomar hur man kan jobba säkrare.

Eftermiddagen ägnades åt entreprenörsinformation.

- Här nämndes allt från generella trafikregler på Kvarnsvedens Bruk till specifika interna regler där vi ställer högre krav än samhället. Exempelvis har vi krav på att truckförare måste ha utbildning vart femte år, säger Göran Fridholm.

Det gavs även utrymme för en längre frågestund och entreprenörerna kunde komma med synpunkter på hur säkerhetsarbetet kan förbättras.

 


 

 

Publicerad:
 • Nu påbörjas rekordbygge i trä

  En av världens högsta träbyggnader börjar resas i Skellefteå. Det 80 meter höga kulturhuset byggs till stor del av gran från Västerbotten.
 • Annons
 • Ny film lär dig ungskogsröjning

  I en ny film kan du lära dig ungskogsröjning steg för steg.
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Polarisera skogsbruket!

  Folk klagar över att världen polariseras. Men vi borde kanske ha mer av den varan. Åtminstone i skogen.
 • Annons
 • Virkesstudion på Skogsnolia

  Nu finns ett nytt avsnitt av Virkesstudion inspelat på Skogsnolia. Tidningen SKOGENS Bengt Ek medverkar och berättar om det bästa med skogsmässor.
 • Konjunkturavmattning med tillförsikt

  Med stormar och bakborreangrepp ökar avverkningarna  i Europa vilket ger en något mättad trävarumarknad med välfyllda lager, enligt en ny rapport som dock ser positiva förutsättningar framöver.
 • Annons