Entreprenörssäkerhet i centrum

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Säkerhetsdag för entreprenörer i Forum Kvarnsveden: Johan Fernros, Hannu Rajalakso, Göran Fridholm, Jan Grundelius, Anders Häggkvist alla Stora Enso ståendes bakom Andreas Neuman.
Stora Enso bjöd nyligen in sina entreprenörer till en dag om säkerhet på Kvarnsvedens bruk. Representanter för 39 företag kom.

- Våra entreprenörer ska ha lika bra förutsättningar att utföra säkert arbete som vår egen personal, säger Göran Fridholm, teknik och underhållschef, Kvarnsvedens Bruk, i ett pressmeddelande från Stora Enso.

Annons
Annons

På Kvarnsvedens Bruk utför entreprenörer dagligen olika uppgifter som transporter, bygg-, reparations- och installationsarbete.

- Vi jobbar enligt mottot ”Alla hem säkert varje dag”. Därför ställer vi höga krav på säkerhetstänk både på oss själva och på de entreprenörer som arbetar med oss. Säkerhetsdagen är ett bra tillfälle för oss att informera om regler och rutiner och samtidigt få återkoppling och säkerställa en bra dialog med våra entreprenörer, säger han.

Under förmiddagen betonade tre Kvarnsveden-anställda att en säkerhetskultur är något man bygger tillsammans, anställda och entreprenörer. Föreläsarna Andreas Neuman och Roger Hydén från Enerco berättade på ett gripande sätt om sina erfarenheter från en arbetsplatsolycka i Dalarna för snart tio år sedan. De delade med sig av lärdomar hur man kan jobba säkrare.

Eftermiddagen ägnades åt entreprenörsinformation.

- Här nämndes allt från generella trafikregler på Kvarnsvedens Bruk till specifika interna regler där vi ställer högre krav än samhället. Exempelvis har vi krav på att truckförare måste ha utbildning vart femte år, säger Göran Fridholm.

Det gavs även utrymme för en längre frågestund och entreprenörerna kunde komma med synpunkter på hur säkerhetsarbetet kan förbättras.

 


 

 

Publicerad:
 • ”Artskydd ovärdigt en fungerande rättsstat”

  SKOGENdebatt. Det borde löna sig att värna den biologiska mångfalden. Att låta markägaren stå för kostnaden för att avstå sin egen mark, enligt Birdlifes förslag, kan aldrig vara svaret i en fungerande rättsstat. Det skriver Magnus Kindbom, skogsdirektör, LRF Skogsägarna, i en replik.
 • Annons
 • Fortsatt stor ökning av fjällnära ansökningar

  Den fjällnära domen fortsätter att göra avtryck i antalet avverkningsansökningar. För fjällnära skog ökade arealen med 27 procent i maj jämfört med samma månad förra året.
 • "Nu provar vi kantföryngring” 

  SKOGSPODDEN delar ofta med sig av sina skötseltips i tidningen SKOGEN. I nummer 5 handlar det om kantföryngring.
 • Annons
 • Nytt skydd bryts ned 

  Kategorier: skogsskador, viltbete, Ecotall
  Ett nytt toppskottsskydd kanske kan frälsa fler tallplantor från älgen. Produkten Ecotall av bioplast ska hålla upp till tio år och är nedbrytbar. 
 • Skogliga mässor inleder samarbete

  Kategorier: Elmia wood, Skogsnolia
  Nolia i Västerbotten och Elmia i Småland ska börja samarbeta kring skogliga mässor och event.
 • Annons