Entreprenörernas avtal ses över

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Thomas Adolfsen, SKOGENbild.
I höst ska avtalsvillkoren mellan skogsentreprenörer och beställare ses över. ”Var med och påverka”, uppmanas skogsentreprenörerna av sin branschorganisation.

I höst startar arbetet med att revidera avtalspaketet för skogsentreprenad. Arbetet kommer att pågå under nästa år.  En av initiativtagarna är branschorganisationen  Skogsentreprenörerna.

Annons
Annons

Nu uppmanar de alla entreprenörer att vara med och påverka sina villkor.

– Här finns unika möjligheter att vara med och skapa bättre förutsättningar för sitt företagande, säger entreprenören Anders Öhman, som sitter i Skogsentreprenörernas styrelse, i ett pressmeddelande.

Exempel på sådant som bör avtalas är hur ansvaret  ska fördelas vid skogsbrand.

De allmänna bestämmelserna för skogsentreprenad skapades 2009 och är idag mer eller mindre branschpraxis när det kommer till att reglera avtalen mellan entreprenörer och beställare.

Skogsentreprenörerna kommer under hösten att fånga upp önskemål från sina medlemmar som finns i 23 sektioner spridda över landet. De kommer också att informera om  skyldigheter och rättigheter.

– I sommar tycker jag att alla medlemmar och övriga entreprenörer ska läsa igenom avtalspaketet, och fundera på vilka delar som behöver vässas. Sedan kan de höra av sig till sin företagsutvecklare eller till sin sektion. Det här arbetet är ett lysande exempel på hur man kan vara med och påverka sina villkor genom sin branschorganisation – och jag tycker alla ska ta chansen, säger Kolbjörn Kindströmer, vice ordförande i Skogsentreprenörerna.

I arbetsgruppen ingår flera representanter från branschorganisationen Skogsentreprenörerna liksom företrädare för  Mellanskog, AB Karl Hedin, Sveaskog och SCA.

 

 

Publicerad:
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Annons
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Bara el när Jämtkraft röjer

   I Jämtland röjs just nu ledningsgator för första gången helt och hållet med eldrift. Det innebär förstås fördelar för miljön, men kanske framför allt för personalen.
 • Annons
 • Virkesstudion #37 – Vad har hänt under sommaren?

  Kategorier: Virkesstudion #37
  I dagens avsnitt av Virkesstudion sammanfattar Carl Johan Moberg och Per Hedberg den händelserika sommaren.
 • Framtiden enligt Biometria

  På virkesmätningsorganisationen Biometria finns en avdelning för innovation och teknikutveckling som heter Biometria Labs och som nyligen har presenterat sin första trendspaning. 
 • Annons