Emil blev mästare i skotarkörning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Emil Sundberg, 17 år från Vårgårda, vann skol-SM i skotarkörning.

Det var en tät strid mellan de tre topplaceringarna. Semifinalen blev en rysare. Joel Mobelius, Järnforsen, tog hem andraplatsen med bara en sekunds marginal framför Oscar Fredriksson, Vetlanda. Bägge semifinaliseterna går på Nifsarpskolan i Eksjö.

Annons
Annons

Enligt Skogsentreprenörerna, som höll i tävlingen på Skogsnolia, var skolungdomarnas  tider i klass med de erfarna förarnas när de gjorde upp om  SM i skotarkörning nyligen.

Vinnaren i skol-SM, Emil Sundberg, var glad över att ha hållit nerverna i schack. Han tyckte  att staplingen av kubb varit en utmaning men att det ”känts bra” under tävlingskörningen.

Efter gymnasietiden väntar anställning för Emil hos en skogsentreprenör i  Herrljungatrakten, närmare bestämt på Sörgårdens såg & lantbruk. Det ser han fram emot,  berättar han för SKOGEN.

Att han verkligen gillar maskinföraryrket intygas av pappa Lars-Inge. Hemma har sonen fått pröva på att köra jordbrukstraktor, vilket möjligen spätt på intresset för skogsmaskiner.

–  Emil tycker väldigt mycket om sitt arbete. Sedan har de också en fantastisk lärare  på Naturbruksskolan i Svenljunga som verkligen lyckas förmedla hur kul det kan vara att jobba i skogen, berättar Lars-Inge Sundberg.

Uppgiften om Emils arbetsplats har korrigerats 190626.

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Annons
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Bara el när Jämtkraft röjer

   I Jämtland röjs just nu ledningsgator för första gången helt och hållet med eldrift. Det innebär förstås fördelar för miljön, men kanske framför allt för personalen.
 • Annons
 • Virkesstudion #37 – Vad har hänt under sommaren?

  Kategorier: Virkesstudion #37
  I dagens avsnitt av Virkesstudion sammanfattar Carl Johan Moberg och Per Hedberg den händelserika sommaren.
 • Framtiden enligt Biometria

  På virkesmätningsorganisationen Biometria finns en avdelning för innovation och teknikutveckling som heter Biometria Labs och som nyligen har presenterat sin första trendspaning. 
 • Annons