Elmia testar nytt skogsarrangemang

31 oktober Elmia Skogsevent är en helt ny satsning från den stora mässarrangören i Jönköping. Men det handlar inte om en mässa i traditionell stil.

Elmia testar nytt skogsarrangemang
Foto: Elmia.

Det kommer inte att gå att köpa publika biljetter till Elmia Skogsevent. Arrangemanget är riktat direkt till företag inom skogsnäringen, och dessa kommer i sin tur att kunna bjuda in kunder, leverantörer, samarbetspartners och medarbetare.

Johannes Hansson, projektledare.

Platsen blir välkända Bratteborg där Elmia i många år arrangerat sina traditionella mässor och datum som gäller är den 4–5 juni nästa år.

– Vi samlar branschen och står för all service, men det är företagen själva som gestaltar sitt eget innehåll på det sätt de vill, säger Johannes Hansson som siktar på omkring 50 deltagande företag.

Många företag inom skogsnäringen bjuder in till sina egna små event i princip året runt, landet runt. Idén med Elmia Skogsevent är att samla många små sådana arrangemang till ett större, där nya kontakter förhoppningsvis kan knytas.

Satsningen innebär inte att etablerade Elmia Wood och Skogselmia försvinner. För stora internationella Elmia Wood gäller juni 2025 och nästa Skogselmia äger rum i juni 2027. 

– Det här är ett annat koncept, en mellanårsaktivitet som vi väljer att satsa på som en slags testballong. Vi har spånat idéer tillsammans med kunder och det här var en sak som de ville se, säger Johannes Hansson.

Kommer det att bli levande maskinvisningar?

– Förutsättningarna finns på området, det är helt upp till företagen att bestämma.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin
Södra
SkogsJobb