Eco Log lanserar ännu en skotare

Bild för Anders Danielsson Written by Anders Danielsson On the
Ecolog 584F
Ecolog 584F
BREDDAR. Efter sammanslagningen med Gremo fick Eco Log ett större utbud av framför allt mindre skotare, men nu kompletterar man ändå med en ny modell, 584F.
Tidningen SKOGEN 10/2020Du läser nu ett smakprov ur tidningen SKOGEN.
Testa SKOGEN. Digitala utgåvor ingår»

Den lastar 16 ton och blir därmed näst störst i sortimentet, mellan 574F och 594F som har kapacitet på 14 respektive 20 ton. 

Nu kan företaget därmed erbjuda sex olika skotare med lastkapacitet från 8,5 till 20 ton, mot bara två modeller i början av året.

Nya 584F bygger på 574F, men har kraftigare boggi och starkare motor – samma 286-hästkraftsmotor från Volvo Penta som sitter i Eco Logs skördare 580F, uppger Skogsforum. Det ger enligt sajten sju procents högre vridmoment och 15 procents större dragkraft.

Hydraulpumpen är på 175 kubikcentimeter som standard, liksom hos 574F, men kan även fås med den 210-kubikare som topp­modellen 594F har.

Den nya skotaren kan fås med lastreden på 4,5 till 6,1 kvadrat­meter, skriver Skogsforum och tillägger att de första exemplaren kommer att levereras i år.

SKOGEN 10/2020

Annons
Annons

Publicerad:
Bild för Anders Danielsson
Anders Danielsson
Redaktionssekreterare
 • Skogspodden synar specialsortiment

  I avsnitt 85 intervjuar Per Jonasson, Skogspodden, Tomas Birgersson som är utsynare på Rundvirke. Han berättar om specialsortiment som kan vara lönsamma.
 • Annons
 • Värre barkborreangrepp än väntat

  Kategorier: skogsskador, granbarkborre
  Skadorna av granbarkborre blev skyhöga även i år. Den förväntade minskningen uteblev, visar SLU:s inventering.
 • Nu kommer nya SKOGEN!

  I början av nästa vecka ska SKOGEN 11/2021 trilla ner i brevlådorna hos prenumeranterna – men redan nu kan du läsa den i digital form. Temat den här månaden är Hyggesfritt.
 • Annons
 • Nu finns kartor över landets diken

  Forskare har tagit fram nya digitala kartor över merparten av Sveriges diken. Kartorna är tillgängliga för alla.
 • Fler tror på stigande virkespriser

  Kategorier: Skogsbarometern 2021
  Fler skogsägare tror på stigande priser för såväl timmer som massaved, enligt Skogsbarometern. Men äganderätten utgör ett orosmoln.
 • Annons