Eco Log lanserar ännu en skotare

Bild för Anders Danielsson Written by Anders Danielsson On the
Ecolog 584F
Ecolog 584F
BREDDAR. Efter sammanslagningen med Gremo fick Eco Log ett större utbud av framför allt mindre skotare, men nu kompletterar man ändå med en ny modell, 584F.
Tidningen SKOGEN 10/2020Du läser nu ett smakprov ur tidningen SKOGEN.
Testa SKOGEN. Digitala utgåvor ingår»

Den lastar 16 ton och blir därmed näst störst i sortimentet, mellan 574F och 594F som har kapacitet på 14 respektive 20 ton. 

Nu kan företaget därmed erbjuda sex olika skotare med lastkapacitet från 8,5 till 20 ton, mot bara två modeller i början av året.

Nya 584F bygger på 574F, men har kraftigare boggi och starkare motor – samma 286-hästkraftsmotor från Volvo Penta som sitter i Eco Logs skördare 580F, uppger Skogsforum. Det ger enligt sajten sju procents högre vridmoment och 15 procents större dragkraft.

Hydraulpumpen är på 175 kubikcentimeter som standard, liksom hos 574F, men kan även fås med den 210-kubikare som topp­modellen 594F har.

Den nya skotaren kan fås med lastreden på 4,5 till 6,1 kvadrat­meter, skriver Skogsforum och tillägger att de första exemplaren kommer att levereras i år.

SKOGEN 10/2020

Annons
Annons

Publicerad:
Bild för Anders Danielsson
Anders Danielsson
Redaktionssekreterare
 • Virkesstudion #50 – Årskrönika

  Vad har hänt sen sist? Titta på avsnittet och lyssna på vad Per Hedberg och Carl Johan Moberg har att berätta om framtiden för Virkesstudion. 
 • Annons
 • ”Bra skogsbilvägar ökar konkurrenskraften”

  SKOGENdebatt. Biometria har ett uppdrag av köpare och säljare av virke att inventera skogsbilvägnätet i Götaland. Syftet är att komma åt en del av de stigande kostnader som sänker konkurrenskraften för svensk skog, skriver vd Peter Eklund i en replik.
 • Mera känslor i skogskonflikten

  Konflikter om skogen handlar allt mer om politik och kultur och mindre om tekniska frågor, visar en undersökning från Linnéuniversitetet.
 • Annons
 • Sågverk på högvarv ger höjda timmerpriser

  Stor efterfrågan på sågade trävaror gör att Södra höjer priserna på sågråvara.
 • Styr granbarkborren ditt skogsliv?

  Måste du anpassa skötseln i din skog efter barkborren? Har skogens ekonomi förändrats i grunden? Eller har de senaste åren varit undantag? Svara på månadens fråga!
 • Annons