Donation ska ge ökad kunskap om ek

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Hur sköter man ek? Följ med och kolla i Ukraina!
Hur sköter man ek? Följ med och kolla i Ukraina!
En ny stiftelse kommer att ge stöd till forskning och utveckling om eken. Det är jägmästaren och löventusiasten Erik Stenström som har donerat 10 miljoner kronor till ”Erik Stenströms stiftelse för Ekskogsbrukets främjande”. Den som vill ha snabbare kunskap om eken kan kasta sig över de sista platserna på Ekfrämjandets studieresa till Ukraina.Stiftelsens avkastning ska delas ut till forskare och privatpersoner som vill utveckla kunskapen kring eken, dess skötsel och användning.

Stiftelsen förvaltas av en styrelse som utses av den ideella föreningen Ekfrämjandet. Det första ansökningstillfället kommer att bli under senhösten 2013. Mer information finns på Ekfrämjandets hemsida (www.ekframjandet.se).

Den ekintresserade kan också följa med på Ekfrämjandets exkursion till Ukraina i juni i år. Fortfarande finns några platser lediga till resan som leds av Gustav Fredriksson, tidigare länsjägmästare i Blekinge och rådgivare i Ukraina. Läs mer på www.ekframjandet.se.


Läs mer om stiftelsen
Läs mer om Ukrainaresan

Annons
Annons

Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Märks jämställdhetsarbetet på din arbetsplats?

  Arbetsgivare är skyldiga att jobba förebyggande för att motverka diskriminering. Görs det på din skogliga arbetsplats? Är alla med på att man ska uppträda på ett inkluderande sätt? Eller finns det brister? Kanske är man inte riktigt med i gänget om man bryter mot normen? Svara på månadens fråga!
 • Annons
 • Hundratals miljoner till fjällnära ärenden

  Under förra året betalade Skogsstyrelsen ersättning till 110 markägare som nekades avverkning i fjällnära skog.
 • Vi vill fylla på din verktygslåda!

  Kategorier: ledare, Johan Larsson
  Till alla som läser SKOGEN kan jag lova ett späckat år med fantastiska, spännande och nyttiga teman, skriver chefredaktör Johan Larsson i årets första ledare.
 • Annons
 • Här gick skogspriserna mot trenden

  Skogsfastigheter i norr fortsatte att locka köpare och hade en stark prisutveckling i fjol. I Mellansverige, däremot, sjönk priserna och gick således mot trenden i övriga landsdelar, enligt en rapport från Ludvig & Co.
 • Sveaskog höjer massavedspriser

  Nu höjer Sveaskog priserna på virke för andra gången i år.
 • Annons