Digitalt läromedel för hopp och handlingskraft

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Tidningen SKOGEN har ställt tre snabba frågor till Theresa von Hofsten, ny redaktör för Skogen i Skolans digitala läromedel.

1 Du är nyanställd på Föreningen Skogens kansli för att ­jobba med Skogen i Skolan. Vad ska du göra?
– Jag har fått det lyxiga jobbet att projektleda ett nytt, digitalt läromedel om hållbar utveckling som riktar sig till i första hand mellanstadiet. Det känns jättekul! Läromedlet kommer att ­lanseras våren 2020.

Annons
Annons

Theresa von HofstenTheresa von Hofsten2 Vad har du gjort tidigare?
– Jag är utbildad tv-producent och har jobbat cirka tio år i film- och tv-branschen. Mycket på Utbildningsradion med mestadels barn och ungdomsproduktioner, vilket passat mig bra eftersom jag gillar folkbildning. Jag har också regisserat film och jobbat som skrivande journalist. 
– Som barn tillbringade jag massor av tid i Söderåsens nationalpark, eftersom jag är född och uppvuxen i Röstånga.

3 Vad ser du mest fram emot?
– Det ska bli kul att göra kunskapen om skogens möjligheter tillgänglig för en ny generation. Många unga känner stor oro för framtiden och klimatförändringarna. Att detta läromedel om hållbar utveckling kan bidra till att omvända oron till hopp och handlingskraft är mycket motiverande för mig. 

SKOGEN 5/2019

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Ytterligare en pappersmaskin stängs 

  Nu planeras nedstängning av ytterligare en pappersmaskin i Norden. 140 anställda berörs vid Stora Ensos anläggning i Hyltebruk.
 • Annons
 • Virkesstudion #39 – Global utblick

  I Virkesstudion diskuterar Per Hedberg virkesmarknaden ur ett globalt perspektiv med Håkan Ekström, Wood Resources International.
 • Yrkesvägen till fossilfrihet

  Kategorier: Skogssverige, jägmästare
  Genom jägmästaryrket kan man högst påtagligt bidra till ett fossilfritt Sverige. Det är Lena Jonsson ett bevis på.
 • Annons
 • Finaste medaljen för lyskraftig skogsforskning

  Sveriges lantbruksuniversitet ger sin finaste medalj till en av sina mest citerade forskare. Han heter Jan Stenlid och är professor i skogsträdens patologi. 
 • Brand gör långvarig mångfaldsnytta

  Skalbaggar är viktiga för skogens biologiska mångfald. Nu visar forskning att skogsbränder kan gynna vissa hotade arter under lång tid. 
 • Annons