Digitalt läromedel för hopp och handlingskraft

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Tidningen SKOGEN har ställt tre snabba frågor till Theresa von Hofsten, ny redaktör för Skogen i Skolans digitala läromedel.

1 Du är nyanställd på Föreningen Skogens kansli för att ­jobba med Skogen i Skolan. Vad ska du göra?
– Jag har fått det lyxiga jobbet att projektleda ett nytt, digitalt läromedel om hållbar utveckling som riktar sig till i första hand mellanstadiet. Det känns jättekul! Läromedlet kommer att ­lanseras våren 2020.

Annons
Annons

Theresa von HofstenTheresa von Hofsten2 Vad har du gjort tidigare?
– Jag är utbildad tv-producent och har jobbat cirka tio år i film- och tv-branschen. Mycket på Utbildningsradion med mestadels barn och ungdomsproduktioner, vilket passat mig bra eftersom jag gillar folkbildning. Jag har också regisserat film och jobbat som skrivande journalist. 
– Som barn tillbringade jag massor av tid i Söderåsens nationalpark, eftersom jag är född och uppvuxen i Röstånga.

3 Vad ser du mest fram emot?
– Det ska bli kul att göra kunskapen om skogens möjligheter tillgänglig för en ny generation. Många unga känner stor oro för framtiden och klimatförändringarna. Att detta läromedel om hållbar utveckling kan bidra till att omvända oron till hopp och handlingskraft är mycket motiverande för mig. 

SKOGEN 5/2019

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Emil blev mästare i skotarkörning

  Emil Sundberg 17 år från Vårgårda vann skol-SM i skotarkörning.
 • Annons
 • Skogforsk blir kvar i Sävar

  Kategorier: Skogforsk, Norrbotniabanan
  Norrbotniabanans sträckning drabbar inte Skogsforsk försöksstation i Sävar. Det står klart efter Trafikverkets beslut.
 • ”Var fjärde avverkning kan stoppas”

  Var fjärde avverkning i nordvästra Sverige riskerat att stoppas med Skogsstyrelsens nya metod för att inventera nyckelbiotoper, enligt LRF.
 • Annons
 • Skogsbruk i Laos

  Här byggs välfärd med hållbart skogsbruk

  BELÖNAD. I Laos får degraderad skogsmark nytt liv. Guldkvistbelönade jägmästaren Martin Forsén är vd för det svenska bolaget bakom idén, Burapha Agro-Forestry.
 • ”Skogsstyrelsens beslut nedgraderar nyckelbiotoperna”

  DEBATT. Det fanns en gång en tid då bevarandet av nyckelbiotoper, våra allra mest skyddsvärda skogar, var något att vara stolt över i det svenska skogsbruket  Idag har nyckelbiotoperna istället blivit ett skällsord och ett politiskt slagträ. Men det finns en oprövad väg framåt, skriver flera företrädare för naturvårdsorganisationer.
 • Annons