Dialog för bättre lönsamhet

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild. Foto: Thomas Adolfsén, SKOGENbild.
Skogsentreprenörerna kämpar med negativa resultat trots långvarig högkonjunktur, visar en undersökning. Med dialog och samarbete vill branschorganisationen få uppdragsgivarna med i arbetet för bättre lönsamhet.

Det är Skogsentreprenörernas årliga nyckeltalsundersökning som visar att branschens lönsamhet är fortsatt dålig. 
.

Annons
Annons

 – Med tanke på vilken högkonjunktur det varit för skogsbolagen borde det se mycket bättre ut på många håll. Vi har nu påbörjat ett långsiktigt arbete med att bygga upp en dialoggplattform med de större uppdragsgivarna. Ambitionen med arbetet är att bygga förtroende och få dialog och samarbete, säger Bernt Hermansson, ordförande för branschorganisationen Skogsentreprenörerna, i ett pressmeddelande.

Enligt Bernt Hermansson har även skogsindustrierna på flera håll insett att arbetet är viktigt och att den skogliga värdekedjan inte längre är säker på grund av bristen på entreprenörer. 

Tidigare i år inledde Skogsentreprenörerna ett utvecklingssamarbete med Stora Enso Skog, som resulterade i en entreprenörsgrupp  som tillsammans med Skogsentreprenörernas företagsrådgivare ska jobba med frågorna. 
– Vi har också dialog med SCA och fler är på gång, avslutar Bernt Hermansson.

Publicerad:
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Annons
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons