Dialog för bättre lönsamhet

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Genrebild. Foto: Thomas Adolfsén, SKOGENbild.
Skogsentreprenörerna kämpar med negativa resultat trots långvarig högkonjunktur, visar en undersökning. Med dialog och samarbete vill branschorganisationen få uppdragsgivarna med i arbetet för bättre lönsamhet.

Det är Skogsentreprenörernas årliga nyckeltalsundersökning som visar att branschens lönsamhet är fortsatt dålig. 
.

Annons
Annons

 – Med tanke på vilken högkonjunktur det varit för skogsbolagen borde det se mycket bättre ut på många håll. Vi har nu påbörjat ett långsiktigt arbete med att bygga upp en dialoggplattform med de större uppdragsgivarna. Ambitionen med arbetet är att bygga förtroende och få dialog och samarbete, säger Bernt Hermansson, ordförande för branschorganisationen Skogsentreprenörerna, i ett pressmeddelande.

Enligt Bernt Hermansson har även skogsindustrierna på flera håll insett att arbetet är viktigt och att den skogliga värdekedjan inte längre är säker på grund av bristen på entreprenörer. 

Tidigare i år inledde Skogsentreprenörerna ett utvecklingssamarbete med Stora Enso Skog, som resulterade i en entreprenörsgrupp  som tillsammans med Skogsentreprenörernas företagsrådgivare ska jobba med frågorna. 
– Vi har också dialog med SCA och fler är på gång, avslutar Bernt Hermansson.

Publicerad:
 • Bengt Ek, chefredaktör och ansvarig utgivare

  Bygg ditt eget paradis

  Skogsnäringen har säkert lika många namn för virke som inuiterna sägs ha för snö. Men vi är nog lika fattiga på synonymer för landskapsvård som inuiterna är när de ska prata om beachvolleyboll.
 • Annons
 • Väntad nedgång för Sveaskog

  Kategorier: Sveaskog
  Sveaskogs operativa rörelseresultat sjönk med 28 procent för årets nio första månader jämfört med samma period förra året.
 • Sänkt rörelseresultat men ökade leveranser för Mellanskog

  Kategorier: Mellanskog
  När Mellanskog summerar årets tre första kvartal syns en ökning i omsättning och leveranser men ett minskat rörelseresultat.
 • Annons
 • Minusresultat för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Nybildade Norra Skog belastades med omstruktureringskostnader och gjorde en förlust på 33 miljoner före skatt.
 • Kraftigt resultatfall för Södra

  Kategorier: Södra
  Lägre priser på avsalumassa tyngde Södras kvartalsresultat. Detta trots högre leveransvolymer av huvudprodukterna jämfört med i fjol.
 • Annons