”Detta krävs för ett skogsprogram värt namnet”

19 december 2019 Det är en olycklig situation att vi inte konkret tagit tag i de globala målen i skogen  när alla våra stora kunder av skogsprodukter sedan länge arbetar med dem, skriver Sten B Nilsson i Altinget apropå det nationella skogsprogrammet.

”Detta krävs för ett skogsprogram värt namnet”

Medan våra stora kunder jobbar med de globala målen håller Sverige kvar vid en obsolet tankemodell om hållbarheten i skogen, hävdar Sten B Nilsson.

”Om vi ska få ett skogsprogram värt namnet så bör regeringen snarast sätta ned foten om vad man vill med de tre områden som diskuterade på konferensen”, skriver han.

Det handlar om följande områden som han anser måste integreras med programmet: FN:s globala utvecklingsmål, fossilfritt Sverige och strategin för bioekonomin. Det är tre komponenter som kommer att ha stor inverkan på skogsnäringen i framtiden, menar han.

”Om vi arbetar med de globala målen i Skogsprogrammet kommer vi att få ett annorlunda program än dagens och det ger också stora möjligheter att lösa upp en hel del av de konflikter vi har i sektorn i dag”, enligt Sten B Nilsson.

Läs artikeln i Altinget

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Jessica Nordin ska leda Södras hållbarhetsarbete
SkogenJobb