”Detta krävs för ett skogsprogram värt namnet”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Det är en olycklig situation att vi inte konkret tagit tag i de globala målen i skogen  när alla våra stora kunder av skogsprodukter sedan länge arbetar med dem, skriver Sten B Nilsson i Altinget apropå det nationella skogsprogrammet.


 

Medan våra stora kunder jobbar med de globala målen håller Sverige kvar vid en obsolet tankemodell om hållbarheten i skogen, hävdar Sten B Nilsson.

Annons
Annons

”Om vi ska få ett skogsprogram värt namnet så bör regeringen snarast sätta ned foten om vad man vill med de tre områden som diskuterade på konferensen”, skriver han.

Det handlar om följande områden som han anser måste integreras med programmet: FN:s globala utvecklingsmål, fossilfritt Sverige och strategin för bioekonomin. Det är tre komponenter som kommer att ha stor inverkan på skogsnäringen i framtiden, menar han.

”Om vi arbetar med de globala målen i Skogsprogrammet kommer vi att få ett annorlunda program än dagens och det ger också stora möjligheter att lösa upp en hel del av de konflikter vi har i sektorn i dag”, enligt Sten B Nilsson.

Läs artikeln i Altinget

 

 

 •  

 

 

 

Opinion
Publicerad:
 • Södra har utsett ny vd

  Kategorier: Södra, Lotta Lyrå
  Lotta Lyrå har utsetts till ny vd och koncernchef för Södra. Hon kommer närmast från Clas Ohlsson men har bakgrund hos Södra.
 • Annons
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Annons
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Annons