”Detta krävs för ett skogsprogram värt namnet”

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Det är en olycklig situation att vi inte konkret tagit tag i de globala målen i skogen  när alla våra stora kunder av skogsprodukter sedan länge arbetar med dem, skriver Sten B Nilsson i Altinget apropå det nationella skogsprogrammet.

Medan våra stora kunder jobbar med de globala målen håller Sverige kvar vid en obsolet tankemodell om hållbarheten i skogen, hävdar Sten B Nilsson.

Annons
Annons

”Om vi ska få ett skogsprogram värt namnet så bör regeringen snarast sätta ned foten om vad man vill med de tre områden som diskuterade på konferensen”, skriver han.

Det handlar om följande områden som han anser måste integreras med programmet: FN:s globala utvecklingsmål, fossilfritt Sverige och strategin för bioekonomin. Det är tre komponenter som kommer att ha stor inverkan på skogsnäringen i framtiden, menar han.

”Om vi arbetar med de globala målen i Skogsprogrammet kommer vi att få ett annorlunda program än dagens och det ger också stora möjligheter att lösa upp en hel del av de konflikter vi har i sektorn i dag”, enligt Sten B Nilsson.

Läs artikeln i Altinget

 

Opinion
Publicerad:
 • "Hög tid ta itu med missuppfattningar om skog och klimat”

  SKOGENdebatt. Det finns  många missuppfattningar om skogen och klimatet. En fristående tankesmedja för skog skulle kunna nå ut med vad som behöver göras, skriver Reidar Persson
 • Annons
 • Virkesstudion #57 – Uppdatering med Magnus Thor

  Viktiga skogsägardatum samt kunskap från en stor skogsentreprenör sprids i det här avsnittet av Virkesstudion.
 • Fler nöjda med reservatsbildande

  Fler markägare än tidigare är nöjda över att ha inrättat naturreservat på sina marker.
 • Annons
 • Filma ditt skogsjobb

  Kategorier: Skogen i Skolan, SKOGSJOBB
  En liten film om just din jobbvardag i skogen kanske kan väcka intresse för sektorn hos unga. Så resonerar Skogen i Skolan som efterlyser bidrag om alla typer av skogsjobb.
 • Tysklands virkesexport accelererar

  Såväl avverkningar som rundvirkesexport ökade dramatiskt i Tyskland under förra året, enligt en analys från Wood Resources International.
 • Annons