Debatt: "Den biologiska mångfalden i skogen ökar"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogsbruket ska ses som en möjlighet i klimatarbetet. Dessutom är de svenska skogarna en gynnsam miljö där vi hela tiden får in nya arter, skriver Gunnar Lindén, LRF, i en debattartikel i Nya Wermlands-Tidningen.

En god skogsproduktion är mycket viktig för att begränsa den  globala uppvärmningen. Och vi kan använda våra skogsresurser  till fullo och  fortsätta ha en ökande biologisk mångfald. Det skriver  Gunnar Lindén, Naturvårdsexpert hos LRF Skogsägarna, i en replik till Stina Bergström, Miljöpartiet.  Hon har i en tidigare debattartikel hävdat att dagens skogsbruk leder till en förlust av biologisk mångfald.

Annons
Annons

Läs Gunnar Lindéns inlägg:

https://nwt.se/asikter/debatt/2015/10/28/biologisk-mangfald-okar

 

Läs Stina Bergströms inlägg här:

http://www.nwt.se/asikter/debatt/2015/10/19/kalhyggen-raddar-inte-klimatet

 

 

Opinion
Publicerad:
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Annons
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons