Debatt: "Den biologiska mångfalden i skogen ökar"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogsbruket ska ses som en möjlighet i klimatarbetet. Dessutom är de svenska skogarna en gynnsam miljö där vi hela tiden får in nya arter, skriver Gunnar Lindén, LRF, i en debattartikel i Nya Wermlands-Tidningen.

En god skogsproduktion är mycket viktig för att begränsa den  globala uppvärmningen. Och vi kan använda våra skogsresurser  till fullo och  fortsätta ha en ökande biologisk mångfald. Det skriver  Gunnar Lindén, Naturvårdsexpert hos LRF Skogsägarna, i en replik till Stina Bergström, Miljöpartiet.  Hon har i en tidigare debattartikel hävdat att dagens skogsbruk leder till en förlust av biologisk mångfald.

Annons
Annons

Läs Gunnar Lindéns inlägg:

https://nwt.se/asikter/debatt/2015/10/28/biologisk-mangfald-okar

 

Läs Stina Bergströms inlägg här:

http://www.nwt.se/asikter/debatt/2015/10/19/kalhyggen-raddar-inte-klimatet

 

 

Opinion
Publicerad:
 • Studie ser tveksam nytta med barkborrefällor

  Det är tveksamt om granbarkborrefällor minskar angreppen på den närliggande skogen enligt en ny studie.
 • Annons
 • Förlust ”som väntat” för Norra Skog

  Kategorier: Norra Skog
  Det första rörelseresultat efter fusionen visar en förlust på 95 miljoner. "Helt enligt förväntningarna", kommenterar Norra Skog.
 • Trävaruexport i särklass under pandemiåret

  Exportvärdet för svenska trävaror ökade med elva procent medan den totala varuexporten minskade med sex procent under 2020, enligt Skogsindustrierna.
 • Annons
 • ”Det är skillnad mellan skog och virke”

  Kategorier: SKOGENdebatt, Leif Öster
  SKOGENdebatt. I skogsnäringens stora PR-kampanj påstås att vi har dubbelt så mycket skog som för hundra år sedan. Det är ett vilseledande budskap, anser skogsbrukare och turistföretagare Leif Öster.
 • Många vill gå skogsutbildning

  Intresset för skogliga utbildningar är rekordstort, enligt såväl Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp som Ryssbygymnasiet utanför Växjö.
 • Annons