Debatt: "Den biologiska mångfalden i skogen ökar"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogsbruket ska ses som en möjlighet i klimatarbetet. Dessutom är de svenska skogarna en gynnsam miljö där vi hela tiden får in nya arter, skriver Gunnar Lindén, LRF, i en debattartikel i Nya Wermlands-Tidningen.

En god skogsproduktion är mycket viktig för att begränsa den  globala uppvärmningen. Och vi kan använda våra skogsresurser  till fullo och  fortsätta ha en ökande biologisk mångfald. Det skriver  Gunnar Lindén, Naturvårdsexpert hos LRF Skogsägarna, i en replik till Stina Bergström, Miljöpartiet.  Hon har i en tidigare debattartikel hävdat att dagens skogsbruk leder till en förlust av biologisk mångfald.

Annons
Annons

Läs Gunnar Lindéns inlägg:

https://nwt.se/asikter/debatt/2015/10/28/biologisk-mangfald-okar

 

Läs Stina Bergströms inlägg här:

http://www.nwt.se/asikter/debatt/2015/10/19/kalhyggen-raddar-inte-klimatet

 

 

Opinion
Publicerad:
 • ”Slopa biotopregistrering vid avverkningsanmälan”

  Skogsstyrelsen vill sluta registrera nyckelbiotoper i samband med avverkningsanmälningar. Det framgår av ett förslag som idag går ut på remiss.
 • Annons
 • Virkesupplägg, björk

  Ny fond investerar i Baltikum

  FINANS. Det är ont om skogs­fonder, konstaterade SKOGEN i ett temanummer om investeringar förra året. Men tidigare i somras börsnoterades svenskförvaltade Skogsfond Baltikum. 
 • ”Rangliga plantor blir fin skog med tiden”

  Kategorier: debatt, Peter Engblom
  SKOGENdebatt. Vi håller med skogsägarna om att levererade plantor inte var i fullgott skick,  men vi bedömer att de kommer att ge fin skog med tiden. Det skriver Peter Engblom från SCA Skog Norrplant i en replik.
 • Annons
 • Tv-spelskontroll styr skotare på distans

  Skogforsk utvecklar just nu en skotare som kan köras med fjärrstyrning. Som ett första steg styrs den på distans med en tv-spelskontroll.
 • Artificiell intelligens tar upp kampen mot barkborren

  Med hjälp av artificiell intelligens ska kartor tas fram som visar var risken för angrepp av granbarkborre är som störst. Kartorna kommer att finnas på Skogsstyrelsens webbplats i början av nästa år.
 • Annons