Debatt: "Därför är jag rädd för skogen"

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
debatt
Nina Blazevic, som kom till Sverige som nioåring, förklarar i Dalarnas Tidningar varför man faktiskt kan vara rädd för vilda djur och jägare med vapen.

En grupp flyktingar vill inte stiga av bussarna som anländer till Limedsforsen i Dalarna. De uppger att de är rädda för skogen. För den som bott hela sitt liv i skogslandet Sverige är rädslan svår att förstå. Men Nina Blazevic, som kom till Sverige som nioåring,  förklarar i Dalarnas Tidningar hur det känns att vara rädd för skogen.

Annons
Annons

http://www.dt.se/allmant/dalarna/nina-blazevic-darfor-ar-jag-lika-radd-som-flyktingarna-for-skogen

Opinion
Publicerad:
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Annons
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Annons
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • ”Förbjud högstubbar av gran”

  Kategorier: debatt, Björn Särnmark
  SKOGENdebatt. Hur kan Skogsstyrelsen kräva att det ska lämnas högstubbar på hyggen som blir rena yngelhärdarna för granbarkborre - har vi inte lärt av historien? Det undrar tidigare skogvaktaren Björn Särnmark i Värmland.
 • Annons