De vill se brinnande träintresse

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Expanderande Derome söker medarbetare med trä- eller skogskompetens. Foto: Deromegruppen.
Deromekoncernen är nästan ständigt på jakt efter nya medarbetare. Inom det närmaste året räknar de med att anställa ett 20-tal personer med skogs- eller träutbildning. För att få rätt kompetens samarbetar de med skolorna.

I Derome i Varbergs kommun har träkoncernen sitt säte. Bolaget hanterar hela kedjan, från skog till färdigt hus.

Annons
Annons

- Det byggs mer och mer i Sverige och kombinerat med ett ökat fokus på trähusbyggnation så ger det en positiv effekt för samtliga av våra affärsområden. Rätt kompetens är avgörande för vår fortsatta expansion, säger Gunnar Jakobsson, vd för Derome Timber AB.

Derome har ett löpande behov av nya medarbetare med bakgrund från skog- och träutbildningar. Gunnar Jakobsson tycker att det är viktigt att  utbildningarna möter de krav som ställs ”ute i verkligheten”.

- Det gäller både teori och praktik. Och vi vill bidra  genom att delta i utbildningsprogrammen. Vi har idag samarbeten med Gammelkroppa Skogsskola, Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg samt Skog- och Träteknik i Växjö, både på plats i skolan och genom studiebesök på våra anläggningar, säger han.

Under det senaste året har Derome vuxit med över 260 medarbetare. Under det kommande året räknar de alltså med att anställa ett tjugotal med skogsanknytning.

- Av dem räknar vi med att några kommer direkt från trä- eller skogsutbildning, säger han.

I dag omsätter Derome 5,1 miljarder kronor och har 1 400 medarbetare.

- Vårt mål är att vi inom fem år ska omsätta cirka 7 miljarder och ha närmare 2 000 medarbetare. Vi kommer att ha ett stort framtida rekryteringsbehov av ungdomar som brinner för skog och trä, säger Gunnar Jakobsson.

 

 

Publicerad:
Bild för Karin Lepikko
Karin Lepikko
Reporter
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Annons
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Bara el när Jämtkraft röjer

   I Jämtland röjs just nu ledningsgator för första gången helt och hållet med eldrift. Det innebär förstås fördelar för miljön, men kanske framför allt för personalen.
 • Annons
 • Virkesstudion #37 – Vad har hänt under sommaren?

  Kategorier: Virkesstudion #37
  I dagens avsnitt av Virkesstudion sammanfattar Carl Johan Moberg och Per Hedberg den händelserika sommaren.
 • Framtiden enligt Biometria

  På virkesmätningsorganisationen Biometria finns en avdelning för innovation och teknikutveckling som heter Biometria Labs och som nyligen har presenterat sin första trendspaning. 
 • Annons