De ska samarbeta om skogsforskning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Skogforsk och Linnéuniversitetet har skrivit avtal om samverkan. Det gäller bland annat skoglig forskning, fortbildning och kunskapskommunikation.

Skogforsk och Linnéuniversitetets fakultet för teknik vill utveckla former för samverkan på det skogliga område,t enligt ett pressmeddelande. 

Annons
Annons

”För oss på Skogforsk är samarbeten med universiteteten mycket viktiga. Vi vill naturligtvis bidra till den växande forskningsmiljön inom skogsbruk, innovation och hållbarhet som nu utvecklas på Linnéuniversitetet. Vi bidrar med vår breda kompetens, men också med vår vana att jobba med nyttiggörande av forskningsresultat”, kommenterar Charlotte Bengtsson, VD på Skogforsk.

I avtalet nämns områden där samverkan redan sker eller ska inledas.  Det handlar om ansökningar och om finansiering samt drift av projekt och program, information och marknadsföring mot finansiärer, seminarier och workshops samt användning av utrustning och fältförsök, utveckling av utbildningar. Även forskartjänster  ska delas mellan parterna.

 

Publicerad:
 • Fortsatt försämrad lönsamhet i skogsbruket

  Skogsbrukets lönsamhet fortsatte att falla under fjolåret, visar Skogsbruksindex.
 • Annons
 • Avverkningskostnad når Gudrun-nivå

  Kostnaderna för att föryngringsavverka fortsätter att öka. Inte sedan efter stormen Gudrun 2005 har de varit lika höga, enligt uppgifter från Skogsstyrelsen och Skogforsk.
 • Nu ska sågspånsolja bli bensin

  Kategorier: biobränslen, pyrolys
  Framställning av bioolja från sågspån tar nästa steg. Nu ska tusentals ton olja processas till bensin.
 • Annons
 • Norra Skog delar ut en halv miljard

  Kategorier: Norra Skog
  Skogsägarföreningen Norra Skogs 27 000 medlemmar får dela på en halv miljard kronor i vinstdelning.
 • ”Enskild skogsägare ska inte bära kostnaden för artskydd”

  SKOGENdebatt. Nej LRF, artskyddsutredningen säger inte att det är den enskilda markägaren som ensam ska ta ekonomiskt ansvar för att bevara naturvärden. Det skriver Daniel Bengtsson, Birdlife Sverige, i en slutreplik.
 • Annons