De lanserar nya skördaraggregat

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
John Deere lanserar nya skördaraggregat för såväl gallring som slutavverkning.
Egenskaper som bra stamhållning och hög kvistningsprestanda utlovas av tillverkaren.
”Förändringarna har gjorts baserade på feedback från kunderna”, skriver John Deere i ett pressmeddelande.
Nyheterna är skördaraggregatet H423 som är utformat för all typ av gallring och de robustare aggregaten H425 och 425HD för slutavverkning.  
 
Kännetecknande för samtliga är en särskilt effektiv matning, uppger tillverkaren. Den uppnås genom fyra matarhjul och mekanisk låsning av differentialen. Pevoventilen gör att skördaraggregatets prestanda, justerbarhet och ekonomi är bättre än föregångaren, skriver man vidare.
 
Robusta konstruktioner och slangar med skyddad dragning gynnar hållbarheten. Servicepunkterna har dessutom gjorts lättåtkomliga, uppger man. En ny gångjärnsförsedd ventilkåpa gör det dagliga underhållet smidigt. Smörjpunkterna och oljetanken för sågkedjan är också enklare att komma åt och smörjintervallen är längre än tidigare. 
Även dessa modeller är utrustade med den nya sågenheten Supercut 100S, enligt John Deere.
Nyheterna ersätter de tidigare modellerna  H413, H415 och H415HD
Publicerad:
 • Forskningssatsning på barrblandskog

  Klimatförändringarna gör att det behövs ett större inslag av tall i granskogen. Det anser Södra som finansierar en doktorandtjänst om barrblandskogar tillsammans med SLU.
 • Annons
 • Brandberedskap stärks med fler helikoptrar

  Kategorier: skogsbränder, brandflyg, MSB
  Sedan i onsdags är fyra flygplan och tio helikoptrar i beredskap för att släcka bränder i Norrland som drabbats särskilt hårt. Nu ökar brandrisken även på annat håll och fler helikoptrar sätts i beredskap.
 • Så ska självverksamma jobba säkrare

  Skogsägarnas forskningsfond ger 1,3 miljoner till ett projekt som ska utveckla metoder och säkerhet för självverksamma skogsägare.
 • Annons
 • "Vi känner försmak av en grön supercykel"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Carl Olén
  Dryga tusenlappen per kubiken grantimmer kan bli det nya normala. Det finns tecken på det, skriver Carl Olén, Skogsfond Baltikum, i sin krönika.
 • Trävaror ger Södra ett jättelyft

  Södra visar ett urstarkt första halvår. Resultatet steg med en bra bit över 300 procent jämfört med samma period i fjol.
 • Annons