De föreslås leda nya Norra Skog

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Mikael Lundgren.
Pär Lärkeryd föreslås bli vd och Olov Söderström vice vd när två skogsägarföreningar troligtvis blir en och bildar Norra Skog.

På en extra stämma den 7 februari röstar valda ombud för medlemmarna i skogsägarföreningarna Norrskog och Norra om förslaget gällande en fusion mellan de båda föreningarna. De nuvarande styrelserna föreslår att Pär Lärkeryd utses till vd och Olov Söderström till vice vd. 

Annons
Annons

”Vi har gjort en bedömning att Pär Lärkeryd, vd för Norra Skogsägarna, och Olov Söderström, vd för Norrskog, kommer utgöra ett bra ledarteam och därför har vi lagt fram det här förslaget redan nu”, säger Stig Högberg, ordförande Norrskog, i ett pressmeddelande.

”När jag tillträdde som vd i Norrskog 2016 såg jag behovet av att stärka skogsägarrörelsen i norra Sverige. Vi var två föreningar med delvis samma verksamhetsområde och med samma syfte. I stället för att konkurrera med varandra kan vi nu lägga all kraft på att stärka medlemmarnas positioner.  Det känns fantastiskt att få fortsätta bidra på den resan säger Olov Söderström.

”I den nya föreningen har vi ännu större möjligheter att bredda vårt utbud av kunskapstjänster, både inom traditionella ämnen, som exempelvis aktivt skogsbruk, men även när det gäller miljö- och kulturvärden samt skogsekonomi. Målsättningen är det ska vara lönsamt och roligt att vara skogsägare i framtiden”, säger Pär Lärkeryd.

 

Publicerad:
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Annons
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons