De föreslås leda nya Norra Skog

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Mikael Lundgren.
Pär Lärkeryd föreslås bli vd och Olov Söderström vice vd när två skogsägarföreningar troligtvis blir en och bildar Norra Skog.

På en extra stämma den 7 februari röstar valda ombud för medlemmarna i skogsägarföreningarna Norrskog och Norra om förslaget gällande en fusion mellan de båda föreningarna. De nuvarande styrelserna föreslår att Pär Lärkeryd utses till vd och Olov Söderström till vice vd. 

Annons
Annons

”Vi har gjort en bedömning att Pär Lärkeryd, vd för Norra Skogsägarna, och Olov Söderström, vd för Norrskog, kommer utgöra ett bra ledarteam och därför har vi lagt fram det här förslaget redan nu”, säger Stig Högberg, ordförande Norrskog, i ett pressmeddelande.

”När jag tillträdde som vd i Norrskog 2016 såg jag behovet av att stärka skogsägarrörelsen i norra Sverige. Vi var två föreningar med delvis samma verksamhetsområde och med samma syfte. I stället för att konkurrera med varandra kan vi nu lägga all kraft på att stärka medlemmarnas positioner.  Det känns fantastiskt att få fortsätta bidra på den resan säger Olov Söderström.

”I den nya föreningen har vi ännu större möjligheter att bredda vårt utbud av kunskapstjänster, både inom traditionella ämnen, som exempelvis aktivt skogsbruk, men även när det gäller miljö- och kulturvärden samt skogsekonomi. Målsättningen är det ska vara lönsamt och roligt att vara skogsägare i framtiden”, säger Pär Lärkeryd.

 

Publicerad:
 • Grangallrat

  Här gallras mot gnaget

  VILTSKADOR. I ett småländsk granbestånd pågår just nu ett experiment. Här gallras bara längs med varannan stickväg för att man ska kunna se om omfattningen av kronhjortens skador påverkas. 
 • Annons
 • Mellanskog gör rekordutdelning

  Mellanskog delar ut drygt 56 miljoner kronor till sina 26 000 medlemmar. Det är den högsta utdelningen i skogsägarföreningens historia.
 • Magnus Ekström

  Rotpost kan öka i vår

  SÄLJFORM. För några år sedan var marknaden för rotposter och leveransrotköp glödhet. Med sjunkande timmerpriser har den svalnat rejält, men kan kanske komma igång igen i vår, säger Magnus Ekström som är skogsrådgivare på Hushållningsällskapet.
 • Annons
 • Byråkrati förvärrar rekryteringsproblem

  Skogsvårdsföretagen är beroende av utländsk personal men har mycket svårt att rekrytera. Situationen förvärras av valutanackdelar och segdragen byråkrati. 
 • Busas det i din skog?

  Har du råkat ut för problem med skador på nyplanterad skog efter skoterkörning? Kanske får du störande besök av andra fordon eller lösspringande hundar? Eller används skogen som dumpningsplats? Eller möts du av besökare som precis som du förstår att njuta av och vara rädd om skogen? Svara på Månadens fråga!
 • Annons