De är mästare i skotarkörning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Årets SM i skotarkörning avgjordes under stor dramatik i helgen. Vinnaren heter Johan Larsson.

Det blev en rafflande final mellan Johan Larsson från Salbohed med ett tidigare SM-guld och Martin Henrysson från Rimforsa med hela fyra tidigare guld i bagaget, skriver arrangören Skogsentreprenörerna i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Efter att Martin Henrysson tidigt råkade riva en bygel fick Johan Larsson ett rejält försprång vilket i slutet nästan hämtades ifatt. I hela startfältet var det mycket hög kvalitet på de tävlande:
– Ja, det var otroligt jämnt, och precis lagom till finalerna kom regnet och gav lite extra krydda med betydligt halkigare virke, summerar tävlingsansvarige Ebbe Lindberg. 

Tävlingen, som var öppen för alla yrkesverksamma förare,  gick ut på att köra en bana med stockar utlagda i olika vinklar, varav vissa omgärdade av hinder som inte fick röras. På tid skulle man lasta, och när oturen var framme blev det straffstockar. Rundan avslutades sedan med att stapla fem kubbar på varandra. Vinnaren Johan Larsson kunde bara sammanfatta med ett ord. Fantastiskt! 
– Alltså, otroligt kul. Jag har nog inte riktigt landat! 

Tävlingen ägde rum på Skogselmia utanför Jönköping i helgen. Tredjeplatsen togs av Jacob Wennebring från Norrtälje.

 

Publicerad:
 • Emil blev mästare i skotarkörning

  Emil Sundberg 17 år från Vårgårda vann skol-SM i skotarkörning.
 • Annons
 • Skogforsk blir kvar i Sävar

  Kategorier: Skogforsk, Norrbotniabanan
  Norrbotniabanans sträckning drabbar inte Skogsforsk försöksstation i Sävar. Det står klart efter Trafikverkets beslut.
 • ”Var fjärde avverkning kan stoppas”

  Var fjärde avverkning i nordvästra Sverige riskerat att stoppas med Skogsstyrelsens nya metod för att inventera nyckelbiotoper, enligt LRF.
 • Annons
 • Skogsbruk i Laos

  Här byggs välfärd med hållbart skogsbruk

  BELÖNAD. I Laos får degraderad skogsmark nytt liv. Guldkvistbelönade jägmästaren Martin Forsén är vd för det svenska bolaget bakom idén, Burapha Agro-Forestry.
 • ”Skogsstyrelsens beslut nedgraderar nyckelbiotoperna”

  DEBATT. Det fanns en gång en tid då bevarandet av nyckelbiotoper, våra allra mest skyddsvärda skogar, var något att vara stolt över i det svenska skogsbruket  Idag har nyckelbiotoperna istället blivit ett skällsord och ett politiskt slagträ. Men det finns en oprövad väg framåt, skriver flera företrädare för naturvårdsorganisationer.
 • Annons