De är mästare i skotarkörning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Årets SM i skotarkörning avgjordes under stor dramatik i helgen. Vinnaren heter Johan Larsson.

Det blev en rafflande final mellan Johan Larsson från Salbohed med ett tidigare SM-guld och Martin Henrysson från Rimforsa med hela fyra tidigare guld i bagaget, skriver arrangören Skogsentreprenörerna i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Efter att Martin Henrysson tidigt råkade riva en bygel fick Johan Larsson ett rejält försprång vilket i slutet nästan hämtades ifatt. I hela startfältet var det mycket hög kvalitet på de tävlande:
– Ja, det var otroligt jämnt, och precis lagom till finalerna kom regnet och gav lite extra krydda med betydligt halkigare virke, summerar tävlingsansvarige Ebbe Lindberg. 

Tävlingen, som var öppen för alla yrkesverksamma förare,  gick ut på att köra en bana med stockar utlagda i olika vinklar, varav vissa omgärdade av hinder som inte fick röras. På tid skulle man lasta, och när oturen var framme blev det straffstockar. Rundan avslutades sedan med att stapla fem kubbar på varandra. Vinnaren Johan Larsson kunde bara sammanfatta med ett ord. Fantastiskt! 
– Alltså, otroligt kul. Jag har nog inte riktigt landat! 

Tävlingen ägde rum på Skogselmia utanför Jönköping i helgen. Tredjeplatsen togs av Jacob Wennebring från Norrtälje.

 

Publicerad:
 • Monteringshall Rottne

  Rottne siktar på dubbel kapacitet

  Kategorier: teknik, skogsmaskiner, Rottne
  MASKINER. Rottne Industri satsar på att om sex år kunna tillverka 300 skogsmaskiner per år i sin fabrik i orten Rottne norr om Växjö.
 • Annons
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Annons
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Annons