"Därför skjuter vi upp våra evenemang"

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Föreningen Skogen ställer in Skogens dag i riksdagen den 22 april och skogsminglet i samband med årsmötet den 20 april, meddelar generalsekreterare Bengt Ek.

Anledningen är risken för spridning av coronaviruset och den ovisshet som i skrivande stund råder om hur situationen och rekommendationer kommer att se ut då, i april.

Annons
Annons

Därför har vi och våra samarbetspartner kommit fram till att vi inte kan genomföra de två evenemangen.

Årsmötet planerar vi däremot att genomföra, men flyttar till en annan lokal.

Vår förhoppning är ändå att vi tillsammans med våra värdar i riksdagen, Kristdemokraterna, kommer att kunna genomföra Skogens dag i riksdagen senare i år. Evenemanget är ett uppskattat möte mellan skogsägare, politiker och andra inom skogssektorn.

 

Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Virkesstudion #45 – svensk skogsstrategi

  I dagens avsnitt träffar Virkesstudion personer som på olika sätt arbetar med den svenska skogsstrategin.
 • Annons
 • ”Attityden mot skogsbruket måste ändras”

  SKOGENdebatt. Skogsbruket får allt sämre lönsamhet samtidigt som pålagorna ökar och äganderätten inskränks. Hur kan beslutsfattare göra så mot en näring som är så viktig för Sverige? Ändra attityd!  Det säger Karin Brunsberg, praktiker i skogsbruket sedan 50 år.
 • Äganderätten oroar mest

  Fler skogsägare än i fjol tror på ökade timmer- och fastighetspriser. Men äganderätten oroar allt fler, enligt Skogsbarometern.
 • Annons
 • Jenny Book

  Ny på jobbet: Jenny Book

  I april tog Jenny Book över ­kommunikationen på John Deere Forestry efter Dieter Reinisch som nu går i pension efter många år på företaget.
 • Frisk ask kartlagd

  I snart 30 år har askskottsjukan dragit fram som en löpeld över Europas askbestånd. Men vissa individer står emot. Nu har forskare funnit genetiska skillnader mellan motståndskraftiga och känsliga träd.
 • Annons