Claes Löfroth mottar ärofyllt skogspris

23 februari 2017 Claes Löfroth har av Föreningen Skogen tilldelats utmärkelsen Guldkvisten. Han har under

årtionden varit en stark drivkraft för att öka skogssektorns bidrag till ett klimatanpassat

samhälle. Claes kommer att motta Guldkvisten ur Hans Majestät Konungen Carl XVI:s hand

den 25 april 2017 under Skogsnäringsveckan.

Claes Löfroth mottar ärofyllt skogspris

Ett hållbart, biodrivet och fossilfritt samhälle – det är skogssektorns vision. Ett viktigt område för att nå dit är att utveckla de omfattande transporterna av skogsprodukter. Claes Löfroth har som forskare under mer än ett kvartssekel passionerat arbetat för att minska miljöpåverkan och samtidigt sänka kostnaderna för skogsbrukets transporter, framför allt på vägarna men också i skogen.

 – Claes Löfroths forskning bidrar till ett klimatanpassat samhälle och visar även hur viktigt det är med drivande och initiativrika personer för att nå skogssektorns vision. Claes gärningar bidrar starkt till skogssektorns vision och vi tilldelar honom därför Guldkvisten, säger Bengt Ek, vd för Föreningen Skogen.

Claes Löfroth har varit ledande i arbetet för 74 tons vikt på lastbilar, en ökning som medtydlighet kan sänka utsläppen på en transporterad produkt. Claes har även varit drivande när det gäller såväl bränslesnål körning som optimalt ringtryck på virkesfordon. Han har tagit initiativet till utvecklingen av längre virkesekipage som kraftig minskar utsläppen utan att minska trafiksäkerheten. 

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb