Bygg en bro

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Ett lager stockar, ett lager ris. Sedan ett nytt lager stockar och så ris överst. Sedan tar du dig över bäcken utan att skada. Och det kostar inte så mycket som man tror.

KavelbroDet går bra att bygga en enkel bro av det som naturen ger, med enbart en skördare. Sedan kan den användas under hela kedjan från avverkning till föryngring. Bygget tar cirka en timme och enligt Skogforsk kostar det i snitt 4 200 kr. Det skriver SKOGEN i nummer 5-13.

Annons
Annons

– Privata skogsägare är nästan alltid nöjda med att få broar i sin skog. Det ökar tillgängligheten långt efter avverkningen, konstaterar Niklas Fogdestam på Skogforsk.

Läs mer om hur man gör i SKOGEN nummer 5-2013. Eller som medlem i Föreningen Skogen på webben under ”Tips & Råd” där vi samlar alla praktiska råd från tidningen för våra medlemmar.

Vill du också läsa SKOGEN och få många tips om praktiskt arbete i skogen?
Prenumerera här
Eller bli medlem

Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Hans-Olof Mattson i avverkningsmogen granskog

  Hans-Olof varierar och maximerar

  Hans-Olof Mattsson i Raskamåla i Bräkne-Hoby har två ledstjärnor för sin skog: Hög produktion och variation. Han testar douglas, kustgran och lärk och ska sätta poppel längre fram. Målet är att bygga upp ett högt virkesförråd med högt slutvärde.
 • Annons
 • Nu svärmar barkborren

  Nu har granbarkborrarna börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, visar svärmningsövervakning.
 • Med trä som röd tråd i yrkeslivet

  Det finns många vägar till skogs- och träbranschen. Skogssverige har träffat Malin Lundström som idag säljer ett giftfritt substitut till kopparimpregnerat trä.
 • Annons
 • Hon blir Skogsindustriernas nya vd

  Viveka Beckeman efterträder Carina Håkansson som vd för branschorganisationen Skogsindustrierna.
 • Johanna Sandahl

  ”Inte läge att laborera”

  Innan det gasas på med produktionshöjande åtgärder behöver skogs­bruket bli långsiktigt hållbart, säger Johanna Sandahl, Naturskyddsföreningen.
 • Annons