Branschorganisation byter namn

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Thomas Adolfsén, SKOGEN-bild.
Branschorganisationen SMF Skogsentreprenörerna byter namn till Skogsentreprenörerna (SE). - Nu heter vi vad vi är, säger vd Anna Furness.

Efter helgens årsstämma är det klart att branschorganisationen för landets fristående företagare inom det svenska skogsbruket byter namn från SMF till Skogsentreprenörerna, SE.

Annons
Annons

Namnbytet är en naturlig följd av förändringar som gjorts inom organisationen sedan ett par år, skriver de i ett pressmeddelande

- Det har blivit en tydligare inriktning mot företagarfrågor, representation i de sammanhang som är viktiga för medlemmarna samt ökad kraft att driva opinionsbildning kring skog och entreprenörskårens viktiga roll i skogens värdekedja. Entreprenörskåren är idag dessutom en mycket diversifierad företagarkår med verksamheter inom drivning, skogsvård eller planläggning för att nämna några. Alla ska känna sig hemma i föreningen, enligt Anna Furness, vd på Skogsentreprenörerna.

– Konsekvensen av detta arbete är att vi byter namn. Nu har vi ett namn som blir enklare att kommunicera och tydligare anger vilka vi företräder. Nu heter vi helt enkelt vad vi är, tillägger hon.

Även entreprenörernas egna certifieringsparaply inom PEFC byter namn, till SE Cert.

Publicerad:
 • Fortsatt försämrad lönsamhet i skogsbruket

  Skogsbrukets lönsamhet fortsatte att falla under fjolåret, visar Skogsbruksindex.
 • Annons
 • Avverkningskostnad når Gudrun-nivå

  Kostnaderna för att föryngringsavverka fortsätter att öka. Inte sedan efter stormen Gudrun 2005 har de varit lika höga, enligt uppgifter från Skogsstyrelsen och Skogforsk.
 • Nu ska sågspånsolja bli bensin

  Kategorier: biobränslen, pyrolys
  Framställning av bioolja från sågspån tar nästa steg. Nu ska tusentals ton olja processas till bensin.
 • Annons
 • Norra Skog delar ut en halv miljard

  Kategorier: Norra Skog
  Skogsägarföreningen Norra Skogs 27 000 medlemmar får dela på en halv miljard kronor i vinstdelning.
 • ”Enskild skogsägare ska inte bära kostnaden för artskydd”

  SKOGENdebatt. Nej LRF, artskyddsutredningen säger inte att det är den enskilda markägaren som ensam ska ta ekonomiskt ansvar för att bevara naturvärden. Det skriver Daniel Bengtsson, Birdlife Sverige, i en slutreplik.
 • Annons