Brand på lantbruksuniversitet troligtvis anlagd

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
SLU Alnarp
Tidigt på onsdagsmorgonen drabbades Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp av en brand i en träbyggnad. Branden, som misstänks vara anlagd, påverkar inte terminsstarten.

Ingen person skadades i branden. Men den stora träbyggnaden blev övertänd och gick inte att rädda. Räddningstjänsten fick istället utföra omfattande släckningsarbete fram till eftermiddagen för att hindra spridning till andra byggnader, skriver Aftonbladet.

Annons
Annons

Träbyggnaden användes som lagerlokal och den begränsade användningen gör att universitetets verksamhet knappast kommer att påverkas. 

Branden startade vid fyratiden på morgonen och redan en och en halv timme senare hade polisen gripit en 27-åring skäligen misstänkt för mordbrand. På grund av flera anlagda bränder i trakterna av Lund har polisregion Syd börjat med personkontroller nattetid. Den misstänkte personen greps i en sådan kontroll.

Läs mer, från SLU

Publicerad:
 • Avverkningarna minskar i år

  Kategorier: skogsavverkning
  De totala avverkningarna väntas landa på 91 miljoner skogskubikmeter i år, en minskning med tre procent jämfört med förra året.
 • Annons
 • Skogspodden gör hembesök hos trädförädlare

  I avsnitt 71 besöker Skogspodden Bo Karlsson, som är skogsgenetiker, på hans gård i Södra Vi.
 • De får årets Guldkvistar

  Stora Insatser för säkrare skogsarbete, kvinnligt nätverksbyggande och nationell klimatsamordning belönas med Föreningen Skogens Guldkvistar.
 • Annons
 • "Bioekonomin blir inget slukhål av virke"

  Kategorier: SKOGENdebatt, Bioekonomi
  SKOGENdebatt. Att bioekonomin kommer att orsaka ett slukhål i virkesförsörjningen sprids som en sanning. Men det är en slutsats som bygger på felaktiga antaganden, skriver Sten B Nilsson och Nippe Hylander.
 • Massafabrik

  Har botten gått ur massavedsmarknaden?

  Priserna faller, pappersmaskiner stänger. Tror du att det kommer en återhämtning, eller kommer svensk massaved att konkurreras ut när produktionen ställs om från grafiskt papper till förpackningar? Eller är våra svenska träfibrer och vår teknik oslagbara? Svara på månadens fråga!
 • Annons