Boksläpp: Sågverkens hela historia

Bild för Bengt Ek Written by Bengt Ek On the
Föreningen Skogen och Skogshistoriska sällskapet presenterade glimtar ur sågverkens historia på årets Skogsnäringsvecka. Nu har boken kommit.
Föreningen Skogen och Skogshistoriska sällskapet presenterade glimtar ur sågverkens historia på årets Skogsnäringsvecka. Nu har boken kommit.
På Skogsnäringsveckan presenterade Föreningen Skogen och Skogshistoriska sällskapet det stora arbetet om sågverksindustrins historia. Nu är boken klar. Välkommen på boksläpp med mingel på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i Stockholm. Inträdet är fritt.

Ända sedan 1800-talet har sågverksindustrin varit en av Sveriges huvudnäringar. Med ”Sågad skog för välstånd” ger KSLA nu ut den första boken som tar ett helhetsgrepp på industrins historia.

Annons
Annons

Tisdagen den 25 augusti presenteras boken under ett kvällsseminarium med mingel och lätt förtäring. Passa på att träffa skogskollegor!

Sten B. Nilsson, internationell analytiker, ger sin bild av utvecklingen och Thomas Thörnqvist, senior professor vid Linnéuniversitetet beskriver teknikutvecklingen. Fay Lundh Nilsson från Lunds universitet berättar utifrån sin forskning om yrkesutbildningens historia.

Program, anmälan och rabatterat pris på boken finns här.

Publicerad:
Bild för Bengt Ek
Bengt Ek
Chefredaktör och generalsekreterare
 • Snart syns skogsbruket i storstäderna

  Med humor och sportreferenser vill kampanjen Skogslandslaget nå ut med kunskap om familjeskogsbruket till storstadsbor.
 • Annons
 • Forskare utvecklar fjärrstyrd markberedare

  En fjärrstyrd markberedare ska utvecklas av Skogforsk. Det finns flera anledningar till att man valt just en markberedningsmaskin.
 • Plockhuggare får skogspris

  Skogsägare Jan Bertilsson ställde om till hyggesfritt och anordnar kurser i ämnet. För det får han Naturskyddsföreningens skogspris.
 • Annons
 • Frivilligt avsatt areal oförändrad

  Arealen frivilligt avsatt skogsmark, cirka 1,3 miljoner hektar, var oförändrad 2021 jämfört med året innan.
 • Smittat frö kan förklara diplodia

  Skadliga svampar kan åka snålskjuts på frön och leva latent i värdväxter länge innan skador uppstår. Det kan vara förklaringen till utbrotten av tallsvampen diplodia på senare år, tror forskare vid SLU. Kunskapen ger hopp om metoder som kan stoppa skadegörare tidigt.
 • Annons