Bättre resultat för Norrskog

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Norrskog
Genrebild.
Norrskogs rörelseresultat på 33 miljoner kronor för första halvåret i år innebar en ökning med 2 miljoner jämfört med samma period i fjol.

Det första halvåret beskrivs som bra för såväl den skogliga verksamheten som för industriproduktion, virkesanskaffning och lagersituation, enligt Norrskogs halvårsrapport.

Annons
Annons

– Vi har haft en bra anskaffning under våren och vi ser en tendens att fler varit intresserad av att avverka, något vi bedömer som ett resultat av Hållbarhetsavtalet vi lanserade i slutet av förra året, säger Norrskogs vd Olov Söderström, i ett pressmeddelande.

Men priserna på sågade trävaror har sjunkit på grund av ett överutbud. Bakgrunden är de stormfällningar och barkborreskador som gett stora volymer av grantimmer på marknaden, både i södra Sverige och på kontinenten. Sågverken i Europa producerar i väldigt hög takt samtidigt som efterfrågan mattas av, enligt Norrskog

– Tillsammans innebär detta att resultatet och omsättningen bromsas. Trots att våra granprodukter är av annan kvalitet och struktur än det som kommer längre söderifrån påverkas vi av situationen, kommenterar Olov Söderström. 

Norrskogs halvårsbokslut: Omsättningen blev 801 (762) miljoner kronor, rörelseresultatet uppgick till 33 miljoner kronor (31), en ökning med 2 miljoner kronor jämfört med motsvarande period 2018. Fjolårets siffror för halvårsbokslutet anges inom parentes.

 

Publicerad:
 • Nu släpps digitala skogslektioner

  Nu är det premiär för Skogen i Skolans digitala läromedel om skogens roll i en hållbar utveckling. Lektionerna riktar sig även till klasser som inte har en skog runt knuten.
 • Annons
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Annons
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Annons