Auktion gav rekordbidrag till cancerforskning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Olofsfors.
Olofsfors fortsätter att auktionera ut ett rosa skogsmaskinband till förmån för forskning om bröstcancer. Årets auktion gav 155 000 kronor

I år var det nionde gången som Olofsfors anordnade auktion i syfte att stötta cancerforskningen.

Annons
Annons

Det blev en tuff budgivning med en publik som peppade  genom stående ovationer .
Slutbudet hamnade en bra bit över det tidigare rekordet på  96 000 kronor. 

– Målet i år var att överträffa alla tidigare bud, vilket jag tycker vi lyckades bra med. Det är roligt att vi tillsammans kan bidra till att driva forskningen framåt, säger Daniel Domeij i ett pressmeddelande från Olofsfors.

MFO OÜ från Estland vann till sist budgivningen över Ponsse Sverige AB. 
Lars Åstbom är delägare i det estniska företaget samtidigt som han driver ett skogsföretag i de värmländska skogarna.

– Pengar till forskning behövs. Alla har vi en relation till cancer och att kunna hjälpa till känns jätteroligt. Det här blir en chans för oss att  lyfta idén och syftet med rosa bandet även utomlands, säger Lars Åstbom.

Olofsfors märker att fler entreprenörer, återförsäljare och maskintillverkare vill stödja forskning om cancer.  Samma trend syns internationellt, enligt bandtillverkaren.


 

Publicerad:
 • Monteringshall Rottne

  Rottne siktar på dubbel kapacitet

  Kategorier: teknik, skogsmaskiner, Rottne
  MASKINER. Rottne Industri satsar på att om sex år kunna tillverka 300 skogsmaskiner per år i sin fabrik i orten Rottne norr om Växjö.
 • Annons
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Annons
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Annons