Auktion gav rekordbidrag till cancerforskning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Olofsfors.
Olofsfors fortsätter att auktionera ut ett rosa skogsmaskinband till förmån för forskning om bröstcancer. Årets auktion gav 155 000 kronor

I år var det nionde gången som Olofsfors anordnade auktion i syfte att stötta cancerforskningen.

Annons
Annons

Det blev en tuff budgivning med en publik som peppade  genom stående ovationer .
Slutbudet hamnade en bra bit över det tidigare rekordet på  96 000 kronor. 

– Målet i år var att överträffa alla tidigare bud, vilket jag tycker vi lyckades bra med. Det är roligt att vi tillsammans kan bidra till att driva forskningen framåt, säger Daniel Domeij i ett pressmeddelande från Olofsfors.

MFO OÜ från Estland vann till sist budgivningen över Ponsse Sverige AB. 
Lars Åstbom är delägare i det estniska företaget samtidigt som han driver ett skogsföretag i de värmländska skogarna.

– Pengar till forskning behövs. Alla har vi en relation till cancer och att kunna hjälpa till känns jätteroligt. Det här blir en chans för oss att  lyfta idén och syftet med rosa bandet även utomlands, säger Lars Åstbom.

Olofsfors märker att fler entreprenörer, återförsäljare och maskintillverkare vill stödja forskning om cancer.  Samma trend syns internationellt, enligt bandtillverkaren.


 

Publicerad:
 • Värmekarta

  Naturvård med ekonomitänk

  FORSKNING. Om man kan skydda skog som är dyr att avverka kan man gynna både ekonomiska och biologiska värden och även undvika konflikter. Forskare vill utveckla en metod att identifiera lämpliga områden.
 • Annons
 • Timmerbil vid mätstation

  Nu kan mer rötved bli massaved

  SYSTEMBYTE. Massavedens nya kvalitetsklasser kan göra dagens energived till massaved. I alla fall i högkonjunktur. På sikt kan det höja virkespriserna.
 • Ulf Rydja

  Klimatguide ger framtidsfrågor en skjuts

  Hur ska man tänka om klimatet och den egna skogen? En tankeväckande möjlighet att få några svar finns med Skogsstyrelsens klimatguide på nätet. SKOGEN testar.
 • Annons
 • Hjälp forskare att rädda asken

  ”Hjälp oss att rädda den utrotningshotade asken”. Nu ber forskare om allmänhetens hjälp att hitta friska träd som behövs för att få fram en ny, frisk askpopulation.
 • Ökad försäljning av limträ

  Limträ tar andelar i byggbranschen trots minskat bostadsbyggande.
 • Annons