Auktion gav rekordbidrag till cancerforskning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Foto: Olofsfors.
Olofsfors fortsätter att auktionera ut ett rosa skogsmaskinband till förmån för forskning om bröstcancer. Årets auktion gav 155 000 kronor

I år var det nionde gången som Olofsfors anordnade auktion i syfte att stötta cancerforskningen.

Annons
Annons

Det blev en tuff budgivning med en publik som peppade  genom stående ovationer .
Slutbudet hamnade en bra bit över det tidigare rekordet på  96 000 kronor. 

– Målet i år var att överträffa alla tidigare bud, vilket jag tycker vi lyckades bra med. Det är roligt att vi tillsammans kan bidra till att driva forskningen framåt, säger Daniel Domeij i ett pressmeddelande från Olofsfors.

MFO OÜ från Estland vann till sist budgivningen över Ponsse Sverige AB. 
Lars Åstbom är delägare i det estniska företaget samtidigt som han driver ett skogsföretag i de värmländska skogarna.

– Pengar till forskning behövs. Alla har vi en relation till cancer och att kunna hjälpa till känns jätteroligt. Det här blir en chans för oss att  lyfta idén och syftet med rosa bandet även utomlands, säger Lars Åstbom.

Olofsfors märker att fler entreprenörer, återförsäljare och maskintillverkare vill stödja forskning om cancer.  Samma trend syns internationellt, enligt bandtillverkaren.


 

Publicerad:
 • Nationella nyckelbiotopsinventeringen upphör

  I riksdagens budgetunderlag saknas pengar till en landsomfattande nyckelbiotopsinventering vilket gör att den nu upphör, meddelar Skogsstyrelsen. Även anslaget som ska ersätta skogsägare vid skydd av skog minskas kraftigt.
 • Annons
 • Ny mässa har fokus på skogsmaskiner

  Nu lanserar Maskinleverantörerna en mässa med fokus på maskiner och utrustning för storskaligt skogsbruk.
 • ”Träbyggande snabbar upp klimatkampen”

  DEBATT  Med tanke på det växande klimathotet och en byggsektor med enormt stort klimatavtryck måste omställningen till hållbart byggande gå snabbare. Både lösningen och kapaciteten finns om vi väljer trä som byggnadsmaterial– naturens klimatsmarta svar på betong, skriver Mikael Eliasson, Svenskt Trä.
 • Annons
 • Lär känna en grangeneral 

  Grangeneral, huggnings- eller PR-ansvarig.  Bakom titlarna finns jägmästarstudenter som enligt traditionen säljer julgranar i Stockholm. Här kan du lära känna dem.
 • Många fåglar i produktionsskogen

  En ny undersökning visar att vissa fågelarter som förknippas med äldre skog och höga naturvärden är vanliga i produktionsskogar.
 • Annons