Artister uppträder för skogen

16 mars 2015 Helen Sjöholm, The Real Group, Janne Schaffer och Magnus Carlson från Weeping Willows gillar tydligen skog. Den 3 maj uppträder de till förmån för Vi-skogen på Cirkus i Stockholm.

Artister uppträder för skogen

Konserten ”Pengarna åt skogen” är ett samarbete mellan Vi-Skogen och Artister för miljön. Artister för miljön är en ideell organisation som vill lyfta in känslor i miljödebatten.

På sin webb skriver organisationen: I kommunikationen kring hållbarhetsfrågor används ofta en faktabaserad information som, i många situationer, behöver ett artistiskt komplement – ”infotainment”. Tillsammans sprider vi kunskap och miljöinspiration med hjälp av sceniska uttryck som vilar på en vetenskaplig grund.

Samtidigt som konserten ska ge pengar till agroforestry i Östafrika har Vi-Skogen nyligen fått tillskott från annat håll. Postkodlotteriet ger fem miljoner till arbetet med att minska fattigdomen genom trädplantering – men också till särskilda satsningar på ökad jämställdhet i de fyra östafrikanska länder där Vi-skogen arbetar.

Läs om hur det gick med några träd som kanske du skänkte.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Anna blir chef för Mellanskogs rådgivning
SkogsJobb