App visar skog med höga naturvärden

20 mars 2017 En app som gör det lättare att hitta skogsområden med höga naturvärden vann innovationstävlingen Hack for Sweden.

App visar skog med höga naturvärden

Härom helgen hölls innovationstävlingen Hack for Sweden. Första pris gick till lag Kornknut för Projekt Skog, som handlar om att hitta skogsområden med höga naturvärden. Det vinnande bidraget använde sig av data från Skogsstyrelsen, SLU, Länsstyrelsen och SGU.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vinna Hack for Sweden med mitt skogsprojekt som jag hoppas gör att fler får upp ögonen för den svenska skogen. Samtidigt vill jag väcka debatt om hur skogen mår, säger Johan Marand, ensam deltagare i laget Kornknu, i ett pressmeddelande från SLU.

Juryns motivering om vinnarbidraget lyder:

”Innovativ användning av öppna data för att förändra världen till det bättre. Genom att analysera data från ett stort antal källor så kan detta projekt påverka myndighetsutövande samt öka medborgares insyn i vad som faktiskt händer i vårt land.”

Vinnaren Johan Marand är aktiv i Naturskyddsföreningens mångfaldsgrupp i Kronoberg. Gruppen har varit drivande då det gäller ökad inventering av avverkningsanmälda skogar i länet.  SKOGEN skrev om detta i 6-7 2016.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Teodor är ny vd inom Moelven
SkogsJobb