Ändrad vattenlag oroar skogsbolag

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
DEBATT. – Vi ser med oro på förslaget om ändrad vattenlagstifning. Det skriver vd:arna för fem skogsföretag i en debattartikel i Altinget.

Inom ramen för energiöverenskommelsen är nu lagförslaget under förhandling av regering och delar av oppositionen. De fem vd:arna anser att det inte tar tillräcklig hänsyn till företagens möjligheter att bedriva verksamheter och samtidigt vårda Sveriges vattenresurser.

Annons
Annons

I debattartikeln skriver de bland annat:

”Våra företags konkurrenskraft och möjligheter att verka i Sverige kommer att påverkas mycket negativt. Förslaget innebär att tillståndsprövningen riskerar att bli både diffus och rättsosäker med stoppade investeringar som följd. Förslaget innebär också att företag måste tillståndspröva hela verksamheten även om investeringen endast berör en del av processen. Detta skulle elda till omfattande byråkrati och försena utveckling som är bra både för näringsliv och miljö”.

 

Läs artikeln i Altinget

Opinion
Publicerad:
 • Ringbarkad ek

  Utdragen död mångas bröd

  RINGBARKA. Död ved är ju bra för mångfalden, men en del död ved är ännu bättre än annan. Ringbarkade träd som torkar långsamt står längre innan de faller och gynnar många arter.
 • Annons
 • Jacob Edlund

  Matriser ska bort

  VIRKESMÄTNING. Metoden för uträkning av virkesvolymer via matris är inte tillräckligt bra. Nu ska matriserna bort, men det tar två år innan Biometrias nya regler blir ett krav på virkes­köparna.
 • Granbarkborreangripen skog

  Fyrdubblad premie och trixande

  Borre, brand och blåst ökar risken för skogs­skador – och vikten av bra försäkringsskydd. Möt skogs­ägarna som fick chockhöjd premie och bytte bolag, en annan som fick en faktura i stället för ersättning för stormskadorna samt ett försäkringsbolag som vill arbeta förebyggande.
 • Annons
 • Granvägg

  Goda granar och brunsås

  Kategorier: skogens mat, recept
  I temat Skogens mat kan du läsa om skoglig restaurangmat, maskinförarnas lunchlådor samt få en massa tips om goda granar och andra delikatesser.
 • Så förändras virkespriserna i ditt län

  Virkespriserna, det skogsägare får betalt när de avverkar eller gallrar sin skog, sjönk på bred front i juni. Virkesbörsens har sammanställt en lista som visar prisförändringarna län för län.
 • Annons