Alla skogsentreprenörer kan få rådgivning

Bild för Karin Lepikko Written by Karin Lepikko On the
Under coronakrisen håller branschorganisationen Skogsentreprenörerna sin företagsrådgivning öppen för alla, oavsett om man är medlem eller inte.

Situationen Sverige står inför i detta nu är extraordinär och vi behöver var och en ta ett stort ansvar, både som medmänniskor i civilsamhället och som fackmän i vår del av näringslivet, skriver Skogsentreprenörerna i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

”Det är vårt ansvar att hjälpa landets skogsentreprenörer, även om det än så länge är omöjligt att överblicka skogsnäringens konsekvenser av pandemin”, säger Skogsentreprenörernas vd Anna Furness.

Som egenföretagare är man ensam redan i det vanliga livet, och man ska inte behöva vara ensam nu, fortsätter hon.

”Därför ska man även som icke medlem kunna vända sig till Skogsentreprenörernas företagsrådgivare med de frågor man ställs inför". 

Läget just nu, enligt Skogsentreprenörerna, är att skogsvårdsföretagen som utför plantering och röjning redan påverkats mycket. Bland annat råder stor osäkerhet om hur många av ordinarie röjare och plantörer som vill, får och kan arbeta i skogen under den här säsongen.

”På rundvirkessidan förbereder vi oss för den befarade allmänna nedgången i konjunkturen och konsekvenserna för våra medlemmar”, säger Anna Furness.

Publicerad:
 • Timbersports startar säsongen igen

  Kategorier: Stihl Timbersports
  Timbersports, där man tävlar i olika grenar av skogshuggning, har beslutat att återuppta aktiviteterna som stoppats av pandemin. Säsongen startar den 10 augusti.
 • Annons
 • Insamling ska skydda skog genom uppköp

  Miljöpartistiska riksdagsledamoten Rebecka Le Moine har startat en insamling för att köpa upp skog med syfte att skydda den från brukande. 
 • Bra vårförsäljning i bygghandeln

  Det blev ett lysande andra kvartal för byggmaterialhandeln som har sin viktigaste försäljningsperiod under vår och försommar.
 • Annons
 • Många ekorrar sjuka av parasit

  Kategorier: ekorre, Cryptosporidier
  Mer än var tredje ekorre kan vara smittad av parasiten Cryptosporidier, visar ny forskning. Smittan kan orsaka kraftiga diarréer även hos människor.
 • Virkespriserna sjönk i juli

  Priserna på massaved och sågtimmer sjönk i södra och mellersta Sverige i juli, visar Virkesbörsens sammanställning. 
 • Annons