Äldsta skogsägarföreningen fyller hundra

8 juni 2023 Trots att vi funnits i hundra år är det inte alla som känner till oss. Det säger representanter för Sveriges äldsta skogsägarförening, Nätraälven skog.

Äldsta skogsägarföreningen fyller hundra
Victor Carlson, skogschef, Nätraälvens skog.

Det är Nätraälven skog, med majoriteten av medlemmarna i Örnsköldsviks kommun, som jubilerar. Och det görs enligt skogschef Victor Carlson under en expansiv period.

– Vi ser ett ökande intresse för att vara medlem hos oss och är nu uppe i över 1 250 medlemmar. Vid varje styrelsemöte, som vi har månadsvis, väljs mellan fem och femton nya medlemmar in i föreningen, berättar skogschef Victor Carlson.

Firar gör man framför allt på mässan Skogsnolia. Föreningen står för medlemmars bussresa från Sidensjö och Ullånger till mässan i Vännäs. De bjuder också på inträde och en goodiebag i montern.

– Trots att vi funnits i hundra år är det inte alla som känner till oss. Vi vill passa på att visa att vi finns och vad vi kan göra för skogsägarna och då är det självklart att göra det på Skogsnolia, säger vd Mattias Persson i ett pressmeddelande från mässan.

Enligt honom har man velat skapa en monter som visar upp verksamheten, erbjuder en stunds avkoppling och möjlighet till aktiviteter, som tävlingar.

– Vi vill att medlemmarna ska känna sig lite extra omhändertagna i år och har jobbat hårt med en inbjudande monter, säger Mattias Persson. 

Om Nätraälven skog: Har merparten av sina medlemmar i Örnsköldsviks kommun där man också har huvudkontoret. Föreningen är även aktiv i Kramfors, Sollefteå, Nordmaling och Härnösand. Årligen omsätts 230 000 kubikmeter virke och 130 miljoner kronor. Föreningen erbjuder skogsägare hjälp med avverkning, röjning och plantering. Medlemskap i Nätraälven skog är gratis.

Om Skogsnolia: Skogsmässa i Vännäs, några mil väster om Umeå, 15-17 juni med cirka 200 utställare och 13 000 besökare.

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb