7000 frågor är besvarade i SkogsSveriges frågelåda

12 maj 2017 Sedan Frågelådan grundades 1997 har över tusentals frågor besvarats. Den 7000:e frågan handlade om vilket träslag det var i ett underlägg. Frågan besvarades av professor Thomas Thörnqvist från Linnéuniversitet. Han är en av ca 80 specialister från skogssektorn från Expertpanelen som besvarar frågorna.

7000 frågor är besvarade i SkogsSveriges frågelåda

Frågelådan lanserades på SkogsSveriges webbplats 1997 och sedan dess har drygt 7000 frågor besvarats varav ca 30 frågor ställs per månad. Expertpanelen som svarar består av forskare och specialister från SLU, Linnéuniversitet, Skogsstyrelsen Skogssällskapet med flera organisationer. De mest populära frågorna just nu handlar oftast om olika trädsorter och träslag, samt skogsjuridik och skogsbruk. Niklas Carlweitz ställde den 7000:e frågan om vilket träslag det var i hans underlägg. Frågan besvarades av professor Thomas Thörnqvist från Linnéuniversitetet. Frågeställaren kommer att få den historiska Svenskt skogslexikon av Axel Cnattingus.
Fråga nr 7000 kan du läsa här!
Ställ din fråga till SkogsSveriges frågelåda

Tack alla SkogsSveriges läsare!
På drygt fyra år har trafiken fyrdubblats på SkogsSveriges webbplats. Under våren 2017 har vi fått över 80.000 besök per månad och i september 2016 blev det 91.000 besök, vilket är ”all time high”!

SkogsSveriges webbplats hittar du skogliga fakta, nyheter och frågelådan där ett åttiotal experter besvarar dina frågor. Våra mest populära sidor är bl.a Svenska träd, skogliga beräkningar och råd vid stormfällning. Vi sprider skoglig kunskap!

Under våren 2017 har de skogliga faktasidorna kompletterats med sidorna: ”Möt anställda i skogsbranschen”, ”Vem äger Sveriges skogar” och ”Skogen i bioekonomin”. SkogsSverige samarbetar med Lisa Holmgren, som är skoglig skribent och jägmästare.
Läs mer under Fakta om skog!

SkogsSveriges verksamhet grundades 1995 och webbplatsen 1996. Därför firade vi 20-årsjubileum 2015-2016. Vid evenemanget på KSLA i november -15 berättade grundare och verksamma om hur verksamheten har utvecklats från en samlad portal för skogssektorn till idag med skogliga nyheter, faktasidor inom nio ämnesområden och frågelådan som har tredubblat antalet frågor på fyra år.

Kommunikationsansvarig Gunilla Häggström, SkogsSverige och Bengt Ek, vd, Föreningen Skogen öppnade invigningen av 20-årsjubileumet

Från 2011 till 2017 har webbplatsen gått igenom två migreringar och har fått responsiv design vilket betyder att innehåll och funktioner anpassas efter din dator, platta eller mobil.
Strax efter lanseringen i april 2016 ändrade Google sina sökkriterier och premierar numera responsiva webbplatser när du gör en sökning.

SkogsSveriges årsstatistik 2016SkogsSveriges årsstatistik 2016Strategin bakom ökningen av antalet besök är en kombination av kommunikation, digital marknadsföring och sökmotoroptimering.

SkogsSverige har fem nyhetsbrev: dagligt, veckobrev, ett på engelska ”World Forest News”, ett med frågor och svar från Frågelådan samt Forskning & rapporter med nyheter från SLU och Linnéuniversitetet. Nyhetsbreven mobilanpassades under 2013 och du kan se den senast besvarade frågan och vad som är på gång i kalendariet, samt flödet från våra sociala medier. Prenumerera här!

På våra sociala medier, Facebook och Twitter, kan du följa våra ambassadörer som är studenter från Skogsmästarskolan och Jägmästarprogrammet på SLU. De berättar där om studierna och aktiviteter på utbildningen. Det är ett led i att sprida kunskap om skogliga utbildningar för att attrahera fler studenter.
Gilla oss på Facebook!
Följ oss på Twitter!

Förutom nyheter från skogssektorn som kopplar till de nio ämnesområdena på webbplatsen hittar du också intervjuer med jägmästare och reportage från evenemang. SkogsSverige bevakar årligen Skogsnäringsveckan, skogliga mässor  samt exkursioner.
Läs alla intervjuer och reportage!

Tack för att du ställer frågor i vår Frågelåda, besöker vår webbplats, läser våra nyhetsbrev, följer och gillar våra sociala medier och på återseende!

Mer information

Hämtar fler artiklar
Till Skogen startsida
På väg
Paul är ny virkesansvarig på Skogssällskapet i västra Götaland
SkogsJobb